Impact AM start ‘Open Mic’-kanaal in regio Leiden via DAB+

In de regio Leiden is het nu mogelijk om zelf radio te maken via DAB+. Impact AM heeft hiervoor een zogenaamde ‘Open Mic’-kanaal gestart.

Zelf uitzenden

Middels dit kanaal kunnen dj’s, performers, cabaret zonder moeilijke technische of financiële middelen uitzenden via DAB+. Hierdoor zijn hun programma’s te horen in de regio via de digitale ether.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Impact AM. In een e-mail kan je kort aangeven wie je bent en wat je wilt gaan uitzenden via het kanaal. Middels speciale software die door Impact AM wordt gestuurd kan dan eenvoudig vanaf de eigen laptop content worden aangeboden aan het DAB+-netwerk van Impact AM.

Open Mic

Het ‘Open Mic’ kanaal is inmiddels toegevoegd aan het DAB+-netwerk van Impact AM op kanaal 5D in de regio Leiden. De lokale omroep van Leiden, Unity FM, is nu niet meer te horen via dit netwerk. Naast het Open Mic-kanaal zenden ook nog Impact AM, , Amsterdam Most Wanted (AMW), Midland NL, Groeistad Radio, Zoetermeer FM, Studio Alphen en Sleutelstad FM uit.

Webcam

Via het kanaal van Impact AM op DAB+ worden, als de ontvanger dit ondersteunt, ook live webcam-beelden uitgezonden van de stad Leiden.

Vergunning

Impact AM is begin juni van dit jaar gestart met lokale uitzendingen via de digitale ether in de regio Leiden en maakt hiervoor gebruik van een tijdelijke experimenteervergunning die is uitgegeven door Agentschap Telecom. Deze vergunningen worden voor een tijdelijke periode uitgegeven. Het agentschap heeft onlangs aangegeven dat de experimenten tot 1 januari 2018 mogen worden uitgevoerd. In Nederland zijn diverse lokale experimenten via de digitale ether in de lucht.

Sociale media: