Journalisten doen aangifte tegen ME

Journalist Goos de Boer van RTV Noord en Rinus Bouwmeester van RTV Drenthe gaan aangifte doen tegen de ME’er die hem tijdens de rellen in Haren tegen de grond werkte. 

“Ben er uit. Na lang wikken en wegen. Ga toch aangifte doen tegen de politieman die me op de grond werkte bij de Slag van Haren. Zeker niet omdat Barbertje moet hangen. Integendeel. Wel om duidelijk te maken dat mensen die hun werk doen ongemoeid dienen te worden gelaten. Zelfs in hectische omstandigheden.”, aldus De Boer op zijn weblog. De Boer zegt hiermee duidelijk te willen maken dat mensen die hun werk doen, ongemoeid moeten worden gelaten. “Zelfs in hectische omstandigheden.” De journalist deed in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit een tuin op de hoek van de Stationsweg live verslag van de rellen in Haren toen hij ‘volkomen onverwacht en zonder waarschuwing werd neergetikt’. Het weblog van Goos de Boer is te vinden via: http://www.goosdeboer.nl/

Ook RTV Drenthe-verslaggever Rinus Bouwmeester doet aangifte tegen de ME. Tijdens de rellen in Haren kreeg Bouwmeester klappen van de ME. Beide mannen vinden dat zij ernstig zijn belemmerd tijdens hun werkzaamheden.