Jurre Bosman: “NPO Radio 2 is niet meer de zender van je ouders”

Maandag is de nieuwe programmering van NPO Radio 2 bekend geworden. De nieuwe programmering sluit volgens zenderbaas Jurre Bosman beter aan bij de luisteraars. In de nieuwe programmering krijgt Ruud de Wild elke werkdag een programma tussen 16-18 uur. Ook Paul Rabbering krijgt een programma op de radiozender. Rabbering komt over van NPO 3FM.

“Blijven vernieuwen”

“NPO Radio 2 is allang niet meer de zender van je ouders.”, volgens NPO Radio 2-zenderbaas Jurre Bosman in een interview op de website van de NPO. Bosman geeft aan dat het belangrijk is om te blijven vernieuwen op NPO Radio 2: “De behoeftes van luisteraars blijven veranderen, dus de inhoud van NPO Radio 2 ook. We zijn er voor luisteraars tussen de 35 en 55 jaar en onze dj’s voelen deze doelgroep haarfijn aan. Zowel op muzikaal gebied als op het gebied van nieuws, actualiteit en cultuur. We geven onze radiomakers de ruimte om meer te doen dan enkel hitjes draaien. We maken publieke radio met programma’s die écht inhoud hebben.”, aldus Bosman

Ruud de Wild

Volgens Bosman past Ruud de Wild prima in de nieuwe programmering van de radiozender: “Veel van onze luisteraars zijn opgegroeid met Ruud de Wild. Op 3FM maakte hij onnavolgbare radio met ruuddewild.nl. Je blijft naar hem luisteren: je wil weten wat hij gaat doen, wat hij zegt. Hij kan alle onderwerpen aansnijden op een manier die een grote groep aanspreekt. Of het nou gaat om vluchtelingenproblematiek of een mislukte taart bij Heel Holland Bakt: hij weet er zijn eigen draai aan te geven. Hij maakt radio tot een kunst.”

“Relevant blijven”

Ook NPO-voorzitter Shula Rijxman is blij met de komst van De Wild naar de publieke radiozender: “Om als publieke omroep relevant te blijven in een mediawereld die zo sterk verandert, moeten we voortdurend innoveren. Samen met omroepen en makers bouwen we aan een sterke en herkenbare publieke omroep. Luisteraars weten NPO Radio 2 steeds beter te vinden. Met het huidige dj-team en de nieuwe dj’s staat er een ijzersterke zender. Een radiostation met een eigen geluid waar liefde voor muziek de verbindende factor is tussen alle programma’s en de luisteraar continu centraal staat.”

Interne verhuizingen

Hans Schiffers verruilt Radio 2 voor Radio 5 omdat de DJ’s met de luisteraars meegroeien aldus Bosman. “Daarnaast geven we onze dj’s de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. We scouten talentvolle dj’s en laten ze beginnen in de nacht op bijvoorbeeld NPO 3FM. Daarna is er de mogelijkheid voor een eigen programma, ook op NPO Radio 2. Zo is One’Sy Muller begonnen op FunX, maar is inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Die krijgt ze op NPO Radio 2 waar ze de Soulnight gaat presenteren.”

Tweets:

Eén reactie

  1. Er verandert te veel de laatste tijd bij deze zender. De luisteraar kan het zo niet bijhouden. Ook 1 januari 2016 waren er al wat verschuivingen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.