Kapotte glasvezelkabels zorgen voor storingen bij kabelaars

Kabelmaatschappijen Ziggo en Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) hebben de laatste dagen te kampen gehad met diverse lokale storingen. Oorzaak was in alle gevallen beschadigde glasvezelkabels.

Zoetermeer

Meer dan 1000 kabelaansluitingen van kabelaar Ziggo in Zoetermeer hebben vanaf donderdagmiddag tot zaterdagochtend geen gebruik kunnen maken van de diensten van de kabelaar. Bij werkzaamheden in het centrum Zoetermeer werd een glasvezelkabel geraakt van Ziggo. Door de storing was ook de lokale omroep van Zoetermeer, ZFM, getroffen. Door de storing kon de lokale omroep haar televisiesignaal niet meer aanbieden aan Ziggo waardoor het televisiekanaal niet meer zichtbaar was via Ziggo. Monteurs van Ziggo konden pas vrijdag de breuk lokaliseren en in de nacht van vrijdag op zaterdag is het signaal herstelt.

Zutphen

In Zutphen was ook een kapotte glasvezelkabel de oorzaak van een storing bij kabelaar Ziggo. De kabel raakte woensdag beschadigd en de kabelaar. Hierdoor zaten een groot aantal huishoudens in de regio Zutphen en Warnsveld lange tijd zonder radio, televisie en Internetsignaal.

Pijnacker

Kabelmaatschappij Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) kon vrijdagavond geen televisiesignalen meer aanbieden aan haar abonnees in Pijnacker en Delfgauw. Probleem was een kapotte glasvezelkabel bij de Mediagateway in Hilversum waardoor alle televisiezenders die via de Mediagateway worden aangeleverd aan de kabelaar niet meer konden worden doorgegeven. De glasvezelkabel was bij wegwerkzaamheden in Hilversum beschadigd. Het televisiesignaal verdween vrijdagavond rond 22.15 uur en was rond 23.45 uur. Toch kampt de kabelaar ook vandaag nog met de gevolgen van de storing waardoor de televisiezenders Film1, Sport1 en Fox Sports International nog ontbreken. De kabelaar verwacht dat alle signalen rond 17.00 uur zijn hersteld.

Glasvezelkabels

Kabelmaatschappijen maken zowel voor hun interne netwerk als de aanlevering van signalen voornamelijk gebruik van glasvezelkabels. Wanneer deze kabels beschadigd raken door derden is het opsporen van de schade soms een tijdrovende klus. In veel gevallen kan de kabelmaatschappij het signaal omleiden via andere glasvezelkabels maar dit is niet altijd mogelijk. Het repareren van glasvezelkabels kan ook een tijdrovende klus zijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.