Kort medianieuws 15 maart 2012

  • Dagblad De Pers probeert verder te gaan als digitale krant en onder een andere naam. Medewerkers van de gratis krant bekijken komende week of dit plan haalbaar is. Medio volgende week weten we waarschijnlijk meer, zei hoofdredacteur Jan Jaap Heij.  Mochten de plannen concreet worden, dan steekt hij zijn eigen ontslagvergoeding in het nieuwe dagblad. Lees verder.
  • Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een waarschuwing doen uitgaan voor de malware die gisteren via Nu.nl naar schatting 100.000 computers heeft besmet. Het incident wordt onderzocht. Lees verder
  • Eyeworks is gestopt met marketingbureau Advance, het bedrijf dat het twee jaar geleden overnam. Dat bevestigt de woordvoerder van Eyeworks aan deze uitgave. Twee jaar heeft Eyeworks geprobeerd om het overgenomen bedrijf op te tuigen en rendabel te maken. Daar slaagde het niet in. Lees verder.
  • Zender HBO stopt per direct met de populaire serie Luck, die verhaalt over de wereld van paardenracerij. Aanleiding is de dood van een paard, laten producenten David Milch en Michael Mann weten in een verklaring. Lees verder.
  • RTL ontwierp een ’tweedescherm’-applicatie die voor programma’s van alle zenders kan worden ingezet.’Kijkes’ is de naam van de applicatie die sinds kort als bèta is te vinden in de app-store (voor iPhone en iPad) en Android-markt. Lees verder.