Kort medianieuws 19 april 2011 – deel 2

  • sport1Sport1 zendt woensdag de Spaanse bekerfinale tussen Real Madrid en FC Barcelona live uit. Presentator Kees Jansma ontvangt in de studio de analisten Wim Kieft en Willem van Hanegem.Vanuit Valencia tekent Emile Schelvis voor de voor- en nabeschouwing. Het commentaar wordt verzorgd door Sierd de Vos. De aftrap van de finale om de Copa del Rey is 21.30 uur. Sport1 zendt woensdagavond ook twee wedstrijden uit de Engelse Premier League uit. Tottenham Hotspur – Arsenal en Chelsea – Birmingham City. Beide westrijden beginnen om 20:45 uur.
  • De verkoop van VT4 en Vijftv gaat deze week de laatste rechte lijn in. Het trio Wouter Vandenhaute, Corelio en Sanoma lijkt aan de winnende hand. Lees verder.
  • Buma Stemra heeft de woede van clubeigenaren op de hals gehaald. De belangenbehartiger van muziekauteurs heeft een nieuwe regel ingevoerd voor clubs en poppodia, zonder hen in te lichten. Bij optredens boven de duizend euro moeten ze vijf tot zeven procent van de kaartverkoop afdragen. Lees verder.
  • Reed Elsevier heeft de onderliggende omzet in het eerste kwartaal bij nagenoeg alle divisies zien groeien. Alleen bij het onderdeel Reed Exhibitions stond de omzet onder druk, door het aflopen van evenementen die eens in de twee jaar worden gehouden. Dat maakte het uitgeversconcern dinsdag bekend. Lees verder.
  • De kranten Los Angeles Times (LAT) en New York Times (NYT) hebben elk twee Pulitzer Prizes in de wacht gesleept. NYT was vorig jaar nog goed voor vijf Pulitzers, maar moet nu de concurrent uit het westen naast zich dulden. Lees verder.
  • De publieke omroep staat voor grootscheepse bezuinigingen en hervormingen. Komende zomer zal de regering haar plannen bekendmaken. Daarom wijdt De Nieuwe Reporter in samenwerking met 609, het kwartaalblad van het Mediafonds, een serie aan de vraag hoe het verder moet met de publieke omroep. In de tweede aflevering spreekt Kees Tukker, voormalig Programmaleider TV van de AVRO, zich uit tegen het in stand houden van het oude verzuilde bestel en pleit voor één algmene, neutrale omroep. Lees verder.
  • De geplaagde omroep SBS blijft het moeilijk hebben. De nieuwe spelshow ‘Show me the money’ met Beau van Erven Dorens trok gisteren slechts 374.000 kijkers naar SBS6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Volgens mediacourant.nl keken er niet eerder zo weinig mensen naar deze duur opgezette show. De eerste uitzendweek keken nog gemiddeld 474.000 mensen naar het programma. ‘ (via AD)