Kort medianieuws 21 april 2011

radio1

  • Radio 1 heeft een sterke beluistering, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde CLO luistercijfers. Het luistertijdaandeel van de publieke nieuws- en sportzender is over de periode februari/maart 8,3% en dat is een stijging van 0,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2010.  De ramp in Japan, de Arabische Lente, de verkiezingen en een steeds spannender wordende voetbalcompetitie trekken de luisteraar naar Radio 1.Maar ook de nieuwe programma’s van Prem en Felix Meurders zorgen voor een duidelijke aanwas van luisteraars. De zender bereikte in februari en maart ruim 2.850.000 luisteraars. (Persbericht) 
  • Vanaf zondag 1 mei gaat RTV Stadskanaal een sport-programma brengen in samenwerking met Radio Westerwolde (RWW).. BertJan Brinkman zegt: “Hiervoor is gekozen omdat RWW al een goed zondagmiddag sportprogramma uitzendt, dus waarom zouden wij het wiel nogmaals uitvinden, die mensen verdienen alle respekt hiervoor”. Michiel van der Spek van Radio Westerwolde is de centrale presentator van ‘de gezellige zondagmiddag’.  Lees verder.
  • Radio Texel doet maandag 25 april (Tweede Paasdag) live verslag van de elfde editie van de hardloopwedstrijd De Zestig van Texel. Verslaggevers zijn onder meer aanwezig bij de finish in Den Burg om de lopers te laten vertellen hoe het was. De extra uitzending begint om 14.00 uur en is te beluisteren op 106.1 FM in de ether, op 98.5 MHz op de kabel of via www.radiotexel.nl
  • Roeland Stekelenburg is officieel benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Omrop Fryslân. Stekelenburg was tot eind vorig jaar hoofd Nieuwe Media bij de NOS. Daarna werd Stekelenburg directeur Innovatie bij CMI Holding, waar hij onder de naam NLbuzz een nieuw bedrijf aan het opzetten is op het gebied van nieuwe media.
  • De plaatselijke D66-fractie van Vught heeft vragen gesteld aan het College van Burgemeesters en Wethouders over de glasvezelsituatie in dezelfde plaats. D66 Vught wil dat de twee opererende partijen Glasvezel Vught en Vught op Glasvezel beiden een vergunning krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Lees verder.
  • Het CoBO-fonds gaat een nieuwe ronde van het Telefilmproject uitvoeren. In dit project werkt de Publieke Omroep samen met Nederlandse onafhankelijke producenten. Er kunnen twaalf bijdragen verstrekt worden om de synopsis uit te werken tot een eerste scenario. De selectie van deze twaalf synopsissen geschiedt door de publieke omroepen. Uiteindelijk zullen er in coproductie tussen omroep en producent zes telefilms geproduceerd worden. Lees verder.
  • Het ministerie van Economische Zaken heeft T-Mobile terecht een dwangsom van 5 miljoen euro laten betalen na het uit de lucht halen van het umts-netwerk van Orange. Dat oordeelt de rechter Lees verder.
  • De BBC legt momenteel de laatste hand aan een deal om nieuwe afleveringen van de populaire televisieserie Absolutely Fabulous op de buis te brengen. Dat melden Britse media.De televisieshow met Joanna Lumley en Jennifer Saunders in de hoofdrollen werd voor het eerst uitgezonden in 1992. De serie liep toen drie seizoenen, maar keerde in 2001 terug voor twee extra seizoenen. In Vlaanderen werd de serie uitgezonden op Canvas. Lees verder.
  • Online heeft het maandtarief voor Snel Internet met 1,50 euro verhoogd. Het tarief lag op 22,50 euro per maand en is nu 24 euro per maand geworden. De tariefverhoging geldt alleen voor het reguliere tarief. Het actietarief van 14,95 euro, dat de eerste zes maanden wordt berekend, blijft gelijk. De tariefverhoging werkt door in alle pakketten waarin Snel Internet (Tot 20 Mbps download, 1 Mbps upload) zit. (TP)
  • Een aantal acteurs van de Amerikaanse sitcom Happy Days heeft dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen zender CBS. Onder anderen Anson Williams (‘Potsie’) en Don Most willen dat de studio ruim tien miljoen dollar ophoest. De cast heeft namelijk nooit geld gezien voor verkochte merchandise. Lees verder.