Kort medianieuws 22 juli 2014

  • De storing bij Radio Gelderland is toch nog niet verholpen. UPC meldde maandagavond dat de ontvangst via de kabel weer in orde is, maar er komen bij Omroep Gelderland nog steeds klachten binnen van luisteraars.
  • René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee blijven de komende twee jaar de vaste gezichten van VI. Lees verder
  • Een Nederlandse verslaggeefster heeft op de sociale media de volle lading gekregen na de uitzending van een reportage over de vliegramp in Oekraïne. In de reportage die ze voor het programma EenVandaag maakte, las Caroline van den Heuvel voor uit een dagboekje dat ze had gevonden op de rampplek. Lees verder
  • RTL Late Night komt vanaf de start van het nieuwe seizoen live vanuit Brasserie Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam. De latenightshow met Humberto Tan was eerst gehuisvest in Hotel American aan het Leidscheplein, maar omdat het programma steeds meer publiek trok, was een verhuizing noodzakelijk. Het decor blijft verder hetzelfde.
  • Een jaar na de Nederlandse lancering zal Netflix in september ook beschikbaar zijn in België. De filmdienst start daarnaast ook in vijf andere Europese landen. Tijdens de presentatie van de Netflix-kwartaalcijfers maakte de streamingservice bekend in september van start te gaan in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
  • Tweedehands e-books mogen voorlopig gewoon verkocht worden. Dat heeft een voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam maandag bepaald. Het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV) probeerde via een kort geding de verkoop van tweedehands e-books via de website van Tom Kabinet te verbieden. lees verder
  • De dienst ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 heet ‘Verbonden in verdriet’. Deze dienst zal plaatsvinden op woensdag 23 juli, 19.00 uur, en wordt uitgezonden op Nederland 2. Lees verder
  • Gratis Nederland 1, 2 en 3 kijken via de schotel is er vanaf 1 augustus niet meer bij. De Nederlandse Publieke Omroep wil niet langer betalen voor de gratis doorgifte via Canal Digitaal. De publieke netten Nederland 1, 2 en 3 waren via satelliet jarenlang gratis te ontvangen met een ‘smartcard’ van Canal Digitaal. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) was al die jaren de betalende partij, maar eist nu juist een rechtenvergoeding van Canal Digitaal. Hoeveel mensen daadwerkelijk gratis kijken, wil Canal Digitaal niet zeggen. (BN De Stem)
  • De regionale commerciële televisiezender Regio TV Infothuis zendt tot en met eind augustus geen programma’s uit via haar tv-zender. De zender is in de regio Den Haag te zien via de analoge en digitale kabel.
  • UPC past per 2 september haar analoge televisie- en radioaanbod aan in diverse gemeenten. De wijzigingen zijn te vinden via de website van UPC.
  • De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg is per 1 juli benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de NTR. Dat maakte de NTR maandag bekend op zijn website.  Van der Burg neemt de taak over van Pieter van Geel. Van Geel (CDA) was sinds 2011 voorzitter was van de omroep. Eric van der Burg zal gedurende zijn wethouderschap afzien van de bij het voorzitterschap behorende vergoeding. (via AT5)
  • De Nederlandse onafhankelijke telecomretailer The Phone House gaat 50 van zijn ongeveer 250 winkels sluiten en 200 fulltime arbeidsplaatsen schrappen. Dat zeggen twee onafhankelijke bronnen tegen Tweakers. Het bedrijf bevestigt de berichtgeving.  Lees verder
  • De PZC en Omroep Zeeland vragen de provinciale politiek steun bij het opzetten van initiatieven die de Zeeuwse identiteit kunnen versterken. Lees verder
  • Regisseur Martin Koolhoven vindt dat alle telefilms van de afgelopen vijftien jaar op YouTube gezet moeten worden. Dat stelt hij dinsdag in een interview met HP/De Tijd. Lees verder
René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee blijven de komende twee jaar de vaste gezichten van VI.
 
 
http://www.telegraaf.nl/prive/22880823/__Rene_van_der_Gijp_blijft_bij_VI__.html
 
Een Nederlandse verslaggeefster heeft op de sociale media de volle lading gekregen na de uitzending van een reportage over de vliegramp in Oekraïne. In de reportage die ze voor het programma EenVandaag maakte, las Caroline van den Heuvel voor uit een dagboekje dat ze had gevonden op de rampplek.
 
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2039342
 
RTL Late Night komt vanaf de start van het nieuwe seizoen live vanuit Brasserie Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam.
 
De latenightshow met Humberto Tan was eerst gehuisvest in Hotel American aan het Leidscheplein, maar omdat het programma steeds meer publiek trok, was een verhuizing noodzakelijk. Het decor blijft verder hetzelfde.
 
De storing bij Radio Gelderland is toch nog niet verholpen. UPC meldde maandagavond dat de ontvangst via de kabel weer in orde is, maar er komen bij Omroep Gelderland nog steeds klachten binnen van luisteraars. 
 
 
Een jaar na de Nederlandse lancering zal Netflix in september ook beschikbaar zijn in België. De filmdienst start daarnaast ook in vijf andere Europese landen.
 
Tijdens de presentatie van de Netflix-kwartaalcijfers maakte de streamingservice bekend in september van start te gaan in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. 
 
Tweedehands e-books mogen voorlopig gewoon verkocht worden. Dat heeft een voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam maandag bepaald. Het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV) probeerde via een kort geding de verkoop van tweedehands e-books via de website van Tom Kabinet te verbieden.
 
http://www.marketingtribune.nl/media/nieuws/2014/07/rechter-verbiedt-verkoop-tweedehands-e-books-niet/index.xml
 
 
De dienst ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 heet ‘Verbonden in verdriet’. Deze dienst zal plaatsvinden op woensdag 23 juli, 19.00 uur, en wordt uitgezonden op Nederland 2.
 
 
http://www.npo.nl/artikelen/gezamelijke-gebedsdienst-voor-slachtoffers-op-nederland-2
 
 
– Gratis Nederland 1, 2 en 3 kijken via de schotel is er vanaf 1 augustus niet meer bij. De Nederlandse Publieke Omroep wil niet langer betalen voor de gratis doorgifte via Canal Digitaal.
De publieke netten Nederland 1, 2 en 3 waren via satelliet jarenlang gratis te ontvangen met een ‘smartcard’ van Canal Digitaal, net als de radiozenders Radio 1 tot en met 6 en FunX. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) was al die jaren de betalende partij, maar eist nu juist een rechtenvergoeding van Canal Digitaal.
 
 
Hoeveel mensen daadwerkelijk gratis kijken, wil Canal Digitaal niet zeggen.