KPN gaat in gesprek over programmering FOX Sports 1

KPN gaat in gesprek met sportzender FOX Sports over de programmering van televisiezender FOX Sports 1.Dit naar aanleiding van klachten van abonnees die de wedstrijden van PSV, Ajax en Feyenoord dit weekeinde niet op het hoofdkanaal konden zien.

Basispakket

Sinds kort is FOX Sports 1 onderdeel van het digitale basispakket van Interactieve Televisie van KPN. Hierdoor is het voetbal uit de Eredivisie voor alle klanten van KPN met Interactieve Televisie te zien.

Programmering

Wel heeft FOX Sports met ingang van dit voetbalseizoen de programmering van FOX Sports 1 aangepast. Hierdoor zijn niet standaard de wedstrijden van de drie grootste voetbalclubs (Ajax, Feyenoord en PSV) op dit kanaal te zien. Vaak wordt FOX Sports 2 nu ingezet voor de wedstrijden van deze clubs. Voor deze televisiezender is echter een aanvullende abonnement nodig.

Klachten

Afgelopen weekend regende het hierdoor klachten op sociale media. KPN zegt op basis van deze klachten in gesprek te gaan met de sportzender.

In gesprek

Woordvoerder Renée Schnitzler van KPN zegt in gesprek te gaan met FOX Sports over de programmering van FOX Sports 1. “Zij gaan over de programmering. Natuurlijk hebben we afspraken gemaakt met Fox Sports, maar zij bepalen wat ze waar uitzenden.“, aldus Schnitzler tegen over het AD.

Voor de voetballiefhebber is er overigens ook goed nieuws. Komend voetbalweekend zijn Ajax en PSV wél te zien op Fox Sports 1.