Leidschendam-Voorburg laat keuze omroep over aan Commissariaat

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg laat de keuze voor wie zich publieke lokale omroep van de gemeente mag noemen de komende vijf jaar over aan het Commissariaat voor de Media. Dit bleek uit de gemeenteraadsvergadering die dinsdagavond plaatsvond.

Twee kandidaten

Er zijn twee kandidaten in de race voor de licentie van lokale omroep in de Zuid-Hollandse gemeente: Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV) en de bestaande lokale omroep: Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet (Midvliet). Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg wil de komende vijf jaar de nieuwkomer Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV) aanwijzen als lokale omroep voor de gemeente.

Volgens het advies van het College scoort LVTV beter als het gaat om de representativiteit van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het geleverde mediaproduct

Gemeenteraad

De gemeenteraad kon dinsdagavond echter geen keuze maken voor een lokale omroep en laat de keuze over aan het Commissariaat voor de Media. Een groot deel van de gemeenteraad gaat er hierbij vanuit dat het commissariaat kiest voor de zittende partij.

Wethouder Astrid van Eekelen gaf tijdens de raadsvergadering aan dat het echter geen uitgemaakte zaak is dat het Commissariaat voor de Media kiest voor de zittende partij. Het commissariaat neemt alle documenten mee in haar besluitvorming inclusief de notulen van de gemeenteraadsvergadering aldus Van Eekelen.

Wassenaar

Midvliet is momenteel ook nog de publieke lokale omroep van de gemeente Wassenaar. Daar besloot echter de gemeenteraad onlangs dat de licentie de komende vijf jaar gaat naar nieuwkomer Stichting Lokale Media Wassenaar (SLMW) / Unity.nu.