Loting WK-voetbal live bij NOS

Vanmiddag wordt in het Braziliaanse Costa do Sauipe bepaald tegen welke landen het Nederlands elftal het moet opnemen in de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De NOS zendt de loting live uit via Nederland 1.

De uitzending begint op Nederland 1 om 16.30 en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Tom Egbers neemt in de studio in Hilversum de presentatie voor zijn rekening. Jack van Gelder is in Brazilië voor de eerste reacties van bondscoach Louis van Gaal en anderen. Het commentaar tijdens de ceremonie komt van Arno Vermeulen. Joep Schreuder maakt een aantal reportages, onder meer over het gastland en over het basiskamp van Oranje tijden het toernooi.

Alle acht wereldkampioenen uit het verleden worden in Costa do Sauipe vertegenwoordigd door een oud-international: Cafu (Brazilië), Zinedine Zidane (Frankrijk), Fabio Cannavaro (Italië), Geoff Hurst (Engeland), Fernando Hierro (Spanje), Alcides Ghiggia (Uruguay) en Lothar Matthäus (Duitsland). Zij bepalen het lot van de 32 deelnemers.

Ook rol voor Pelé
De Braziliaanse voetballegende Pelé zal vandaag ook zijn opwachting maken tijdens de loting. Wat de 73-jarige WK-ambassadeur precies gaat doen tijdens de ceremonie, wordt nog even geheim gehouden. Het was lange tijd onzeker of Pelé een rol zou krijgen bij de WK-loting. De drievoudig wereldkampioen is in de afgelopen jaren als pleitbezorger van het WK in eigen land niet veel aan bod gekomen. Pelé zal in elk geval geen aandeel hebben in de daadwerkelijke loting, met ook Nederland als deelnemer.

Ook live via Internet
De loting zal door de NOS ook live te zien zijn via Internet: http://nos.nl/sport/livestream/stream/2195/