Luistercijfers: NPO Radio 2 best beluisterde radiozender

In de luisterperiode november-december 2022 is NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender in Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Top 3

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 17,7 procent (+5,2 procent ten op zichtte van de vorige meting). Het hoge marktaandeel komt door de populaire Top 2000 op NPO Radio 2 die eind december is uitgezonden. Radio 10 behaalde een marktaandeel van 10,5 procent en Qmusic een marktaandeel van 10,4 procent.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.960 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 36 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 27 minuten) . De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 13 minuten (vorige periode: 4 uur en 3 minuten).

De luistercijfers over deze periode zijn de laatste luistercijfers die door GfK gemeten zijn via de dagboekmethode. Sinds begin dit jaar worden de luistercijfers elektronisch gemeten.

Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier. 

Alle marktaandelen op een rij: