Luistercijfers Vlaanderen: Joe FM stijgt

Het Centrum voor Informatie over de Media heeft de luistercijfers voor Vlaanderen voor de periode tussen 26 augustus en 15 december vorig jaar (derde golf) bekend gemaakt. VRT Radio 2 blijft de grootste radiozender van Vlaanderen.  De commerciële radiozender JOE fm, heeft voor het eerst in zijn 5-jarig bestaan ‘de 8 procent-grens’ overschreden. Q-music doet het met 13,5 procent evengoed als het jaar voordien en is de tweede populairste zender van Vlaanderen, na Radio 2. Nostalgie, de derde commerciële, landelijke radiozender in Vlaanderen, stijgt van 5,4 pct naar 6 pct.

VRT Radio 1 bereikt met 8,4 procent marktaandeel opnieuw het aandeel van tijdens dezelfde periode vorig jaar. De over radiozenders van de VRT (Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM) zijn samen goed voor een marktaandeel van 61,7 procent. Radio 2 blijft de grootste radiozender van Vlaanderen met 28,2 procent. Studio Brussel (13,1 pct), Klara (2 pct) en MNM (9,8 pct) blijven op hetzelfde niveau. 

VRT is tevreden
“We zijn blij dat de luisteraars trouw blijven afstemmen op de radionetten van de VRT. We werken hard verder en blijven alert om binnen onze opdracht als openbare omroep sterke radio te maken voor onze luisteraars”, meldt Els Van de Sijpe, de manager radio bij de directie media van de VRT tegenover de website deredactie.be