Midvliet FM/TV door gemeenteraad Wassenaar representatief verklaard

De gemeenteraad van Wassenaar heeft deze week Midlviet FM/TV representatief verklaard als lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeente. De andere kanshebber, Stichting Omroep Wassenaar (SOW), is niet representatief verklaard. Hiermee volgt de gemeenteraad het advies van het College van B&W op.

“Geen schoonheidsprijs”

Tijdens de raadsvergadering kwam naar voren dat de procedure die gevolgd is geen schoonheidsprijs verdient. Zo had het college van Wassenaar eerder in een memo aan de raad hebben aangegeven dat de aanvraag van de SOW zou zijn ingetrokken. Toch moest er door de raad een verklaring afgegeven worden dat SOW niet representatief zou zijn.

Door de heer Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar) werd opgemerkt dat het vreemd is dat de raad een verklaring moet afgeven over een aanvraag die er niet zou zijn. Paulides heeft ook tijdens de vergadering aangegeven dat het Commissariaat voor de Media zelf niet op de hoogte is van het feit dat de aanvraag is ingetrokken en noemde het proces cq. de aan de raad gegeven informatie allesbehalve zorgvuldig.

Meerderheid akkoord

De partij Hart Voor Wassenaar gaf aan niet gelukkig te zijn met de samenwerking tussen Midvliet FM/TV en een lokaal weekblad. Daarnaast werden er ook vraagtekens gezet bij het representatief zijn van Programma Bepalend Orgaan (PBO) van Midvliet FM/TV. Op vragen van de heer Paulides met betrekking tot de vergewisplicht gaf Wethouder Sabine Verschoor tijdens de vergadering aan dat vragen of onduidelijkheden geen zaak is van de gemeente maar van het Commissariaat. Uiteindelijk ging een meerderheid van de partijen akkoord met het voorstel om alleen Midvliet FM/TV representatief te verklaren. De partijen Democratische Liberalen Wassenaar en Hart voor Wassenaar stemden tegen.

“Richten op de toekomst”

Louis Bekker, voorzitter van Midvliet FM/TV reageert blij tegenover deze website op het nieuws over het representatief verklaren van de de omroep. “Midvliet is blij met de grote meerderheid in de gemeenteraad van Wassenaar, die voor het voorstel was. Het waren een paar spannende maanden voor ons, maar nu kunnen we ons weer richten op de toekomst. Er liggen genoeg uitdagingen in de verdere ontwikkelingen rond de vorming van streekomroepen in Nederland. En daar gaan we voor.”, aldus Louis Bekker tegenover deze website.

“SOW is als enige representatief”

De SOW ziet ondanks het niet representatief verklaren van haar PBO toch nog kansen in Wassenaar: “Deze week is pijnlijk duidelijk geworden dat de verantwoordelijke wethouder in Wassenaar niet over voldoende kennis beschikt om de raad juist te adviseren. SOW is daarom blij dat het Commissariaat voor de Media nu het stokje kan overnemen. Het Commissariaat leeft de Mediawet na en kunnen niet anders dan concluderen dat Midvliet FM/TV niet voldoet aan de wettelijke eisen en dit voor Wassenaar ook nooit gedaan heeft. SOW is en blijft dan als enige representatieve partij over met het meest lokale PBO en het meest lokale aanbod. Voordat er door het Commissariaat een keuze gemaakt wordt gaan wij onze zienswijze indienen met het door ons opgebouwde dossier. Het Commissariaat kan dan uiteindelijk een weloverwogen keuze maken, aldus Peter de Jong, voorzitter van SOW tegenover deze website.

Commissariaat voor de Media

Het Commissariaat voor de Media zal zich nu moeten uitspreken over wie zich de komende vijf jaar lokale omroep voor de gemeente Wassenaar mag noemen. Betrokken partijen kunnen na besluitvorming door het Commissariaat beroep indienen.

De vergadering van de gemeenteraad van Wassenaar kan hier worden teruggezien (punt 7).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.