Minister wil publieke en commerciële omroepen laten samenwerken

Minister Arie Slob (media) probeert de publieke en de commerciële omroep nauwer te laten samenwerken. Dat zei de bewindvoerder in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland

Overstappen

Slob reageerde op de huidige overstappen van bekende tv-persoonlijkheden naar het imperium van John de Mol. Hij ziet het nog niet gelijk als een gevaar voor de publieke omroep. De minister vindt echter dat er meer ruimte is voor samenwerking tussen de commerciële en de publieke.

“Contact te brengen”

Ik ben bezig de commerciële en de publieke omroep met elkaar in contact te brengen, om te kijken waar we zouden kunnen samenwerken”, vertelde hij in het televisieprogramma van WNL. “Ik heb de partijen om de tafel gebracht. John de Mol heeft mij dat gevraagd, en dat leek me een terecht verzoek.”

Concurrentie

Zowel de publieke als commerciële omroepen hebben op televisie steeds meer concurrentie van buitenlandse streamingdiensten zoals Netflix en Amazon’s Prime Video. Daarnaast hebben ook bedrijven als Apple en Disney aangekondigd met eigen streamingdiensten te zullen komen.

De minister hoopt dat de gesprekken, die nog voortduren, spoedig concrete resultaten zullen opleveren.