Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden. De misdaadverslaggever raakte vorige week dinsdagavond zwaargewond toen hij werd beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam na een bezoek aan de studio van RTL Boulevard. Peter R. de Vries is 64 jaar geworden.

Geknokt tot het einde

De familie en zijn partner laten het volgende weten aan de media: „Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ’On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

“Onbeschrijfelijk groot verlies”

Sven Sauvé, Peter van der Vorst en Georgette Schlick (RTL Nederland, Fremantle Nederland) en de collega’s van RTL Boulevard reageren geschokt op het overlijden van De Vries: “Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook.
Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart.

RTL 4 vanavond in het teken van Peter R. de Vries

De uitzending van RTL Boulevard vanavond om 18.30 uur staat volledig in het teken van de persoon Peter, zijn leven en zijn werk, waarmee hij een onuitwisbare indruk achterlaat. RTL Boulevard verzorgt tevens rond 20.00 uur een extra uitzending. RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat Humberto in het teken van Peter. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond.

Extra uitzending Op1

De talkshow Op1 komt vanavond met een extra uitzending naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries. Jeroen Pauw (BNNVARA) presenteert het programma vanuit de Op1-studio in Amsterdam; vanaf 20.40 uur op NPO 1.

Aansluitend is op NPO 1 vanaf circa 21.20 uur een speciale uitzending van Op1 vanuit Hoensbroek te zien, in verband met de extreme wateroverlast in Limburg. De presentatie is in handen van Jort Kelder en Maaike Timmerman (Omroep WNL).