“Netflix biedt grootste aanbod 4K-content in Nederland”

De streamingdienst Netflix biedt momenteel het grootste aanbod van 4K-content in Nederland. Dit concludeert website Bright op basis van eigen onderzoek.

Onderzoek

De website vergeleek het aanbod van Ultra HD-programma’s die worden aangeboden bij lineaire tv-zenders, KPN, Ziggo, Netflix, Apple TV, Videoland, Youtube, Amazon Prime Video en de satelliet.

KPN

Qua lineaire televisiezenders biedt in Nederland alleen muziekzender Xite een aanbod in Ultra HD-kwaliteit aan. Deze televisiezender is te zien bij KPN middels een speciaal abonnement. Dit abonnement biedt naast een aantal 4K-zenders ook een handvol films en documentaires aan in 4K. Via de satelliet zijn wel wat meer televisiezenders in Ultra HD-kwaliteit te bekijken.

Ziggo

Kabelaar Ziggo is momenteel nog niet actief met uitzendingen in Ultra HD. “We werken aan de mogelijkheid om 4K door te geven, maar we kunnen nog niet zeggen wanneer we daarmee starten”, zegt een woordvoerder van Ziggo tegenover Bright.

Netflix

Volgens Bright biedt Netflix momenteel het grootste aanbod van series en films in Ultra HD-kwaliteit. Vrijwel alle nieuwe series die de streamingdienst zelf maakt, de zogenaamde Netflix Originals, worden in Ultra HD-kwaliteit aangeboden. Om series en films in de hoogste kwaliteit te bekijken is wel een duurder Netflix-abonnement nodig.

Wachten

Wanneer de kijker nog niet beschikt over het juiste Netflix-abonnement kan men beter even wachten met de aanschaf van een Ultra HD-televisie aldus de website.

4K-zender

Het grote wachten is op de beslissing van een Nederlandse tv-zender om in 4K te gaan uitzenden, al was het maar een test. Een goed moment hiervoor is vaak een groot sportevenement. De Olympische Winterspelen lijken te vroeg te komen. Een nieuwe kans komt eraan in juni: het WK Voetbal.“, aldus Bright.

Sociale media: