Norderney donderdag naar Groningen

De Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica gooit komende donderdagochtend de trossen los om ’s avonds in het Eemskanaal in Groningen weer aan te meren.

Maandag werd bekend dat het schip, na jaren in Antwerpen te hebben gelegen, weer naar Nederland werd gesleept en dat het in Groningen zal worden opgeknapt. Dinsdag maakte het een tussenstop in Amsterdam voor een inspectie. Daaruit bleek dat de conditie van het schip in orde is, op een klein lek na. Dat moet nog worden dichtgelast en er komt een coating op; dan is het klaar voor vertrek.

Het schip wordt in Groningen omgebouwd tot een drijvend mediacafé, waarvanaf radio- en tv-programma’s kunnen worden uitgezonden, aldus RTV Noord. Er moet wel nog heel wat gebeuren voor het zover is; Erik de Zwart, die even meevoer richting Amsterdam, noemde het tochtje ‘wat Spartaans’. De Norderney is naar verwachting in april klaar en vertrekt dan weer uit Groningen. Wat de ligplaats van het mediacafé gaat worden is nog onbekend.

Op de website van Mediapages.nl zijn een aantal foto’s te vinden van de werkzaamheden aan het zendschip in Amsterdam: http://www.mediapages.nl/nieuws-actueel/2182-fotos-norderney-amsterdam

Norderney

(foto via Mediapages.nl / Evert Stolman)