NPO herdenkt Dick Passchier en Eberhard van der Laan

Deze week overleden presentator Dick Passchier en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. NPO besteedt hier vanavond aandacht aan.

Dick Passchier

Het themakanaal NPO Best brengt vanavond een eerbetoon aan de onlangs overleden presentator Dick Passchier (84). De kijker krijgt van 21.00 tot 23.00 uur een marathonuitzending te zien, waarin zijn televisiecarrière uitgebreid wordt belicht. Vanzelfsprekend komt het karakteristieke commentaar aan de orde tijdens het defilé op Paleis Soestdijk.

Spelleider

Maar ook veel aandacht voor Dick als spelleider van Tweekamp, Zeskamp, Spel zonder grenzen en het Stedenspel. Met deze grote NCRV-spelshows bereikt hij in de jaren zeventig en tachtig een miljoenenpubliek. Zijn tv-loopbaan eindigt begin jaren negentig als vast panellid in de quiz Zo vader, zo zoon. NPO Best is bij diverse digitale aanbieders (Ziggo / kanaal 311) en KPN / kanaal 58) te zien en via Internet.

Eberhard van der Laan

Donderdagavond overleed de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Vanavond wordt de uitzending van VPRO Zomergasten met de burgemeester opnieuw uitgezonden. Op 30 juli 2017 was Eberhard van der Laan te gast bij Janine Abbring in VPRO Zomergasten. De avond stond in het teken van verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in jezelf. Ook sprak hij over zijn ouders, zijn hoop voor de stad Amsterdam en zijn naderende dood.

Het gesprek wordt op zaterdag 7 oktober na Nieuwsuur op NPO 2 (rond 22.35 uur) opnieuw uitgezonden. De film Un Amour de Jeunesse die gepland stond om 23.45 uur komt hierdoor te vervallen. De uitzending is daarna nog een aantal te dagen te zien via vpro.nl/vanderlaan.

Sociale media: