NPO Radio 4: Once Upon A Time In The West op 1 in Filmmuziek Top 40

Once Upon A Time In The West van componist Ennio Morricone staat op de eerste plaats in de Filmmuziek Top 40 van NPO Radio 4. De soundtrack van Schindler’s List (van John Williams) wist de tweede plek te behalen. Nummer drie is Star Wars, eveneens van John Williams.

Hoogste binnenkomer

Hoogste nieuwe binnenkomer is The Da Vinci Code op 24. Componist John Williams is het meest vertegenwoordigd met zeven noteringen, op de voet gevolgd door Hans Zimmer met zes. De Nederlandse componist Rogier van Otterloo staat twee keer in de lijst, met Soldaat van Oranje (6) en Turks Fruit (29). Een opvallende stijger is de muziek van Harry Potter, van nummer 9 vorig jaar naar positie 5 nu. Vooral de jongere stemmers stuwen deze muziek omhoog. De complete Filmmuziek Top 40 is te vinden op de website van de radiozender.

Toelichting

Filmregisseur Tim Oliehoek geeft vrijdag tijdens de top 10 een uitgebreide toelichting op de nummers die de hoogste regionen van de lijst hebben weten te behalen. De Filmmuziek Top 40 is samengesteld door de luisteraars van NPO Radio 4, die van 11 tot en met 20 februari konden stemmen op hun favoriete soundtracks.

Soundtracklounge

Na de uitzending van de Filmmuziek Top 40 bespreken Dieuwertje Blok en Christiaan Kuyvenhoven in Soundtracklounge (van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 4) de meest bijzondere muziek van populaire series, zoals House of Cards en The Crown.

Luisteren

De Filmmuziek Top 40 is vandaag, vrijdag 22 februari, te horen tussen 12.00 en 17.00 uur op NPO Radio 4. Presentatie: Jet Berkhout, Carine Lacor en Sander Zwiep. NPO Radio 4 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: