NRJ Vlaanderen vanaf nu ook te horen via DAB+

De Vlaamse commerciële radiozender NRJ is sinds donderdag ook te beluisteren in de digitale ether (DAB+) in Vlaanderen.

NRJ

De Vlaamse commerciële radiozender is sinds september van het vorig jaar al te horen in de ether via de FM en wereldwijd via Internet. Twee Vlaamse mediagroepen zijn de aandeelhouders van de radiozender: 50 procent Mediahuis (onder andere De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 procent De Vijver Media (onder andere SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES). NRJ is als radiozender al actief in diverse landen waaronder Wallonië.

DAB+

Sinds donderdag is de radiozender ook in de digitale ether via DAB+ in Vlaanderen. De radiozender maakt gebruik van het nieuwe DAB+-netwerk van zenderexploitant Norkring. Dit netwerk is sinds eind februari in de Vlaamse ether te ontvangen via de kanalen 5A (Oost- en West-Vlaanderen) en 5D (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel).

Via het netwerk is al de radiozender Stadsradio Vlaanderen. Daarnaast zendt tijdelijk de radiozender One World Radio uit. De uitzendingen van One World Radio, een radiozender van dancefestival Tomorrowland, zijn tot en met eind augustus te horen via de digitale ether.

In Zuid Nederland is NRJ ook te ontvangen via FM en / of DAB+. Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.