Ook gemeenteraad kiest voor Stichting Omroep Rijswijk

Naast het college van B&W heeft ook de gemeenteraad een sterke voorkeur om de zendmachtiging van de huidige lokale omroep van Rijswijk te verlengen. Hiermee kan de Stichting Omroep Rijswijk zich hoogstwaarschijnlijk weer vijf jaar lokale omroep voor Zuid-Hollandse gemeente noemen. Volgende week neemt de gemeente een definitief besluit en kan het Commissariaat voor de Media op basis van de voorkeur van de gemeente het eindoordeel geven.

Stichting Omroep Rijswijk

Tijdens de forumvergadering is vanavond besloten dat de aanvraag voor de zendvergunning voor lokale media-instelling in Rijswijk te gunnen aan Stichting Omroep Rijswijk. Hierover waren alle politieke partijen het eens. Volgende week zal de gemeente de voorkeur definitief maken in de raadsvergadering. Naast Omroep Rijswijk was ook het samenwerkingsverband tussen Midvliet FM/TV en Super FM in race voor de machtiging.

SOR en Midvliet FM/TV

Omroep Rijswijk is sinds een aantal maanden een samenwerkingsverband aangegaan met Feel Good Radio, de lokale omroep die ook actief is in de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Midvliet FM/TV is al de lokale omroep in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Super FM is een zender die momenteel alleen actief is op Internet. Super FM was in eerste instantie zelfstandig in de race voor de zendmachtiging voor Rijswijk maar is vorige maand een samenwerkingsverband aangegaan met Midvliet FM/TV.

“Bewezen”

Stichting Omroep Rijswijk heeft zich bewezen in Rijswijk als omroep met een grote lokale inbedding in de maatschappij, aldus de raad. Ook de grote online community werd als uniek bestempeld. Omroep Rijswijk heeft momenteel ruim 4.000 likes op Facebook en behoort hiermee tot de grootste Facebook-pagina voor een lokale omroep in de regio Den Haag. Ook werd tijdens de vergadering de eigenheid en journalistieke kwaliteit genoemd als pluspunten. Het College van B & W gaf vorige week in een advies aan de gemeenteraad van Rijswijk al aan om de zendmachtiging voor vijf jaar weer te vergeven aan de Stichting Omroep Rijswijk

Commissariaat voor de Media

Volgende week dinsdag, 15 december, zal het advies definitief worden gemaakt tijdens een raadsvergadering. Daarna zal de voorkeur naar het Commissariaat voor de Media worden gestuurd. Deze instantie bepaald uiteindelijk welke omroep zich de lokale omroep voor de komende vijf jaar in Rijswijk mag nomen. Het Commissariaat volgt vrijwel altijd de voorkeur van de gemeente op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.