Opening middengolffrequentie Radio Groeistad uitgesteld

De officiële opening van de middengolffrequentie van Radio Groeistad die voor zaterdag 21 januari stond gepland is voorlopig uitgesteld.

Technische problemen

Door technische problemen met de zendinstallatie voor de zender op de middengolffrequentie 747 kHz kan de opening aanstaande zaterdag geen doorgang vinden. Sinds dinsdag is de radiozender niet meer te ontvangen van de middengolf.

747 kHz

Sinds begin van dit jaar is Radio Groeistad in een groot deel van Zuid-Holland te horen via de middengolffrequentie 747 KHz. Hiervoor maakt de radiozender gebruik van een zogenaamde kleinvermogen middengolf-vergunning. Vanuit Wassenaar wordt er uitgezonden met een vermogen van ongeveer 100 watt. Voorheen was de voormalige radiopiraat uit Zoetermeer al een aantal jaar te beluisteren via Internet.

SoulShow

Aanstaande zaterdag, 21 januari, zou de frequentie officieel in gebruik worden genomen. Dit zou gebeuren met een speciale SoulShow Top 100 die onder andere gepresenteerd zou gaan worden door Erwin van der Bliek en mr. SoulShow zelf, Ferry Maat.

Uitgesteld

Marc Jacobs van Radio Groeistad geeft tegenover deze website aan dat het niet zeker is dat de technische problemen voor aanstaande zaterdag zijn opgelost. Daarom is besloten de opening uit te stellen. “We hopen nu de opening te houden op 28 januari of 4 februari, maar we zullen de luisteraars hiervoor op de hoogte houden via onze Facebook-pagina, website en natuurlijk de radiozender zelf”, aldus Jacobs tegenover deze website.

Radio Groeistad blijft gewoon te beluisteren via Internet.