Oud-radiopiraat Freewave Radio uit Leiden organiseert reünie

Freewave Radio, een voormalig radiopiraat uit de regio Leiden, wil binnenkort een reünie organiseren en is op zoek naar oud-medewerkers.

Piraat

De radiozender begon eind 1983 met haar uitzendingen voor de regio Leiden. Freewave was in de jaren tachtig een van de bekendere piraten in Zuid-Holland en het station was mateloos populair onder met name jongeren. Eind 1987 viel definitief het doek voor de illegale uitzendingen op 96.4 FM.

De toenmalige Radio Controle Dienst had de piraat toen 76 keer uit de lucht gehaald en de uitzendapparatuur in beslag genomen. In de jaren 90 keerde Freewave legaal terug onder de vlag van de toenmalige lokale Omroep Rijnland.

Reünie

Nu, 35 jaar na de start van de radiozender, is een speurtocht gestart naar medewerkers van toen. Volgens de website Sleutelstad.nl zijn er inmiddels dertig oud-medewerkers getraceerd. Oud-medewerkers kunnen zich melden via een van de sociale media van Freewave of een mailtje sturen een info@freewave.nl.

Uitzendingen

Het is de bedoeling om niet alleen een reünie met oud-medewerkers te organiseren, maar ook om een nostalgische uitzending te verzorgen. Daarvoor wordt dan gebruik gemaakt van de studio en uitzendfrequenties van Sleutelstad.

Internet

Freewave Radio is sinds kort weer te beluisteren met een eigen livestream op Internet. De radiozender is te beluisteren via de website van Freewave en Tunein.

Sociale media: