Play-off wedstrijd Oranje Leeuwinnen tegen Zwitserland live op Veronica

Vanavond spelen de voetbaldames van Oranje, de Oranje Leeuwinnen, hun play-off wedstrijd voor een WK-ticket tegen Zwitserland. De wedstrijd is live te volgen op Veronica.

Zwitserland

Nadat de voetbaldames van het Nederlands elftal het tweeluik voor een WK-ticket tegen Denemarken hebben gewonnen staan nu twee wedstrijden tegen Zwitserland op het programma. De Oranjevrouwen speelden 22 keer eerder tegen Zwitserland.

De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, vijftien keer in een overwinning voor Nederland en twee keer in een overwinning voor de Zwitsers. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. In de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen won Nederland met 3-4 van Zwitserland.

Wereldkampioenschap

De winnaar van dit tweeluik bemachtigd een ticket voor het wereldkampioenschap in Frankrijk volgend jaar. Het WK2019 wordt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 gehouden in Frankrijk. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Utrecht

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en wordt gespeeld in stadion Galgenwaard te Utrecht. Dinsdag staat de “return” op het programma in Schaffhausen te Zwitserland.

Veronica

De wedstrijd Nederland-Denemarken wordt live uitgezonden op Veronica. De voorbeschouwing begint om 19.25 uur en de wedstrijd zelf om 20.00 uur. Na afloop is er een nabeschouwing. Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside is vanavond te zien vanaf 22.00 uur.

NPO Radio 1

De wedstrijd is ook te volgen via de radio via het programma Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.