Radio- en televisiezenders in actie voor Filipijnen

Diverse radio- en televisiezenders komen vandaag in actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. Het nationale actiecentrum is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Vorige week maandag stelden de samenwerkende Hulporganisaties Giro 555 open om geld in te zamelen voor de slachtoffers in de Filipijnen. Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. 

Radio 2
Radio 2 gaat vandaag van 06:00 – 18:00 uur de marathon-uitzending verzorgen live vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. Alle publieke radiozenders, het NOS Journaal, Hart van Nederland, RTL Boulevard, Koffietijd, RTLZ, Studio Max, Editie NL, Show Vandaag, Ontbijtnieuws, RTL Nieuws, Shownieuws en Studio Max Live schakelen gedurende de dag met het actiecentrum in Hilversum. Radio 2 verwacht tijdens de Radio 2 marathonuitzending de volgende artiesten, die live optreden: Niels Geusebroek, Lois Lane, Jacky, Handsome Poets, Lisa Lois, Guus Meeuwis en VanVelzen. Na de uitzending treedt van 18.00-20.00 uur de coverband Van Buiten in het actiecentrum op.

Radio 2 presentatieduo’s (van diverse omroepen):
06.00-09.00 uur Sander de Heer en Sander Guis
09.00-12.00 uur Daniel Dekker en Bert Kranenbarg
12.00-15.00 uur Frits Spits en Sander de Heer
15.00-18.00 uur Bert Kranenbarg en Jan-Willem Roodbeen

Best24
De publieke digitale themazender Best24 staat ook de gehele dag in het teken van de geldinzamelingsactie voor Giro 555.  Beeld en Geluid is ingericht als actiecentrum met een belteam waar mensen geld en cheques kunnen inleveren. Via een beeldverbinding is de actie de gehele dag volgen. De actie zal van 06.00 uur tot middernacht te zien zijn op het kanaal. Voor deze gelegenheid is Best24 bij de meeste digitale televisieaanbieders vandaag te zien in het basispakket. Meer informatie over de programmering via best24.nl

Avondprogramma van NPO, RTL en SBS van 22.30 tot 0.00 uur voor Giro555
Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland zullen vanavond de Nationale Actiedag Filipijnen afsluiten met een gezamenlijk programma. Vooralsnog staat het tv-programma geprogrammeerd op Nederland 1, RTL 4 en SBS6 van 22.30 tot 00.00 uur. Tijdens dat programma zal de stand van de inzameling voor de Nationale Actie Filipijnen van Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekend worden gemaakt.

Den Haag FM en Omroep West in actie voor Filipijnen
Den Haag FM en Omroep West gaan samen geld inzamelen voor de Filipijnen in een marathonuitzending. Tijdens de actiedag proberen Omroep West en Den Haag FM zoveel mogelijk geld in te zamelen voor GIRO 555. Tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 19.00 uur ’s avonds is de inzamelingsactie te volgen op radio, televisie en internet. In ruil voor een donatie kunnen luisteraars in de uitzending een verhaal vertellen, reclame maken voor hun bedrijf of de groetjes doen. Er zal regelmatig contact zijn met het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum

Radio Veronica
De Kickoff van Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden staat dit jaar in het teken van de hulpactie voor de Filipijnen. De dj’s van Radio Veronica organiseren aanstaande maandag een on air veiling. De hele dag worden er bijzondere veilingstukken aangeboden met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555. Een groot aantal bekende artiesten, BN’ers en natuurlijk de Radio Veronica jocks zelf bieden bijzondere items voor de veiling aan. Het grootste veilingstuk is een gitaar van Nickelback. De Canadese rockband is maandag exclusief in de studio van Radio Veronica aanwezig.

RTV  Rijnmond
Radio en TV Rijnmond besteden maandag volop aandacht aan de landelijke geldinzamelingsactie voor de Filipijnen. Daarmee sluit de regionale omroep aan bij de landelijke zenders die op die dag in het teken staan van het leed in het Aziatische land. Doel is om zoveel mogelijk geld op giro 555 in te zamelen voor de slachtoffers van de verwoestende orkaan Haiyan. Gedurende dag zullen Radio en TV Rijnmond aandacht besteden aan de verschillende inzamelingsinitiatieven in onze regio.

Q-music veilt Foute Uur voor Giro 555
Q-music besteedt vandaag de gehele dag aandacht aan Giro 555. Om geld in te zamelen voor Giro 555 veilt Q-music voor één keer Het Foute Uur van dinsdag 19 november (09.00 – 10.00 uur). De veiling is reeds gestart op Marktplaats en stopt op maandag 18 november om exact vijf uur vijf en vijftig (17.55 uur). De persoon of het bedrijf met het hoogste bod maakt daarmee Het Foute Uur van dinsdag 19 november mede mogelijk en mag persoonlijk aan Q-dj Jeroen van Inkel zijn/haar favoriete Foute nummers doorgeven. Het hoogste bod wordt direct door Q-music overgemaakt aan Giro 555.

RTV Noord-Holland
Tijdens de Nationale Actiedag Filipijnen komt ook RTV N-H in actie. NH Helpt: online en op radio en televisie. Op rtvnh.nl wordt in kaart gebracht welke inzamelacties er in de provincie worden gehouden. Ondernemers, schoolklassen of particulieren die wat ondernemen om geld in te zamelen kunnen hun initiatief op de kaart laten zetten. Het team van RTV N-H trekt maandag met de uitzendwagen de provincie in om geld in te zamelen voor het goede doel. Noord-Hollanders kunnen in ruil voor een gift de groeten doen op televisie en zo een bijdrage leveren aan de inzamelingsactie. Op radio doen verslaggevers de gehele dag live verslag van alle acties en initiatieven in de provincie. De opbrengst van de actie NH Helpt komt in zijn geheel terecht bij Giro555 en wordt maandag om 17:00 uur op rtvnh.nl, radio en televisie bekend gemaakt.

Meer informatie: http://samenwerkendehulporganisaties.nl/