Radio Royaal verdwijnt weer uit de ether, Decibel weer terug

Radio Royaal zal vanaf maandag 30 september niet meer te horen zijn via de ether. De frequenties worden overgenomen door Radio Decibel.

Van Decibel naar Royaal en weer terug

Begin dit jaar stopte Radio Decibel met het uitzenden in de ether en maakte plaats voor zusterstation Radio Royaal. “De strenge regio eisen waaraan een regionale radiozender moet voldoen zorgde voor onzekerheid, waarop is gekozen voor een nieuw format met veel NL artiesten, wat uiteindelijk Radio Royaal is geworden.”, aldus Perry Oerlemans van Radio Decibel/Radio Royaal in een persbericht.

Online

Doordat Radio Decibel niet meer in de ether was te ontvangen groeide het aantal online luisteraars explosief, aldus het persbericht. Ook de community rondom Radio Decibel bleef de zender trouw waardoor het nog steeds een sterk merk is binnen het aanbod van radiostations.

Nieuw systeem

Het afgelopen jaar hebben we een nieuw systeem ontwikkeld waardoor we prima kunnen voldoen aan de regio eisen. Gaandeweg kwamen we er achter dat een hitradio format steeds beter te programmeren was binnen de strenge regio eisen. Dat komt zeker ook door het nieuwe aanbod van pop/dance muziek, gemaakt door artiesten en producers uit onze regio” aldus Rick Waltman en Perry Oerlemans van Radio Decibel.

Luisteren

Vanaf 30 september 2019 is Radio Decibel weer te ontvangen in Zuid-Holland op FM 97.6, in Noord Holland op FM 98.0 en in Utrecht op FM 97.3 en via DAB+ in de Randstad. Radio Royaal zal verder gaan als online radiostation.