RADIONL binnenkort via de FM te beluisteren in regio Leiden

De regionale commerciële radiozender RADIONL is binnen afzienbare tijd ook in de regio Leiden via de FM te beluisteren. De radiozender gaat uitzenden via 93.7 MHz.

Sleutelstad FM

Momenteel zendt via de frequentie 93.7 MHz in Leiden nog de regionale commerciële radiozender Sleutelstad FM uit. Deze radiozender gaat echter binnenkort uitzenden op 107.5 MHz.

In december van het vorige jaar werd namelijk bekend dat Stichting Lorelei met het programma Sleutelstad FM/TV mag gaan uitzenden als publieke lokale omroep van Leiden. Het Commissariaat voor de Media kwam tot deze uitkomst na een lange besluitvormingsperiode. Deze week is bekend geworden dat de Stichting Lorelei met het programma Sleutelstad mag gaan uitzenden via 107.5 MHz.

Commerciële omroep

Sleutelstad FM zal op termijn haar uitzendingen als commerciële omroep in Leiden via 93.7 MHz gaan staken. De omroep maakt voor deze uitzendingen gebruik van een vergunning die in handen is van de Stichting Haagse Media uit Leiden.

Naast de 93.7 MHz in Leiden beschikt deze vergunninghouder ook over de FM-frequentie 99.4 MHz te Den Haag en 99.6 MHz te Rotterdam. Via deze laatstgenoemde frequenties is sinds februari het programma van RADIONL te horen. Wanneer de verhuizing van Sleutelstad FM naar de nieuwe frequentie 107.5 MHz is afgerond gaat RADIONL ook uitzenden via 93.7 MHz in Leiden.

Medio april

De exacte datum van de wijziging is nog niet bekend, gestreefd wordt naar medio april.“, aldus Sleutelstad FM op haar website.