RADIONL vanaf begin februari in Leiden te horen via 93.7 MHz

Vanaf maandag 3 februari is RADIONL te beluisteren in de regio Leiden via 93.7 MHz. Momenteel is op deze frequentie nog Sleutelstad FM te horen.

Nieuwe frequentie

Sinds begin april 2019 is de lokale omroep van Leiden te horen op 107.5 MHz. De radiozender is tot op heden ook te horen via haar oude frequentie 93.7 MHz.

Lokale omroep

Sleutelstad FM was tot begin 2019 actief als regionale commerciële radiozender voor de regio Leiden. Het Commissariaat voor de Media besloot eind 2018 dat Stichting Lorelei met het programma Sleutelstad aangewezen is als publieke lokale omroep.

FM-frequentie

Hierop wees Agentschap Telecom de etherfrequentie 107.5 toe aan de nieuwe lokale omroep. Sinds april 2019 is de radiozender te horen op de nieuwe frequentie maar tot op heden ook nog steeds via de oude frequentie 93.7 MHz. Het was de bedoeling dat de commerciële radiozender RADIONL zou gaan uitzenden via deze frequentie.

B08

De frequentie 93.7 MHz is eigendom van Stichting Haagse Media. De frequentie maakt onderdeel uit van FM-kavel B08. Dit FM-kavel heeft ook steunzenders in Den Haag (99.4 MHz) en Rotterdam (99.6 MHz). Op deze frequenties is al RADIONL te horen.

“Frequentie voldoet niet”

Volgens de lokale omroep voldoet de nieuwe frequentie niet aan de verwachtingen. “De komende tijd wordt verder onderzocht of aanpassingen mogelijk zijn of dat alsnog een andere frequentie moet worden gevonden.”, aldus de omroep destijds op haar website.

RADIONL

Nico Silvius, directeur van RADIONL, heeft inmiddels tegenover deze website bevestigd dat vanaf maandag 3 februari de commerciële radiozender te horen is in Leiden via 93.7 MHz. Sleutelstad is vanaf dat moment alleen nog te horen via de 107.5 MHz in de Leidse ether.