Alle regionale omroepen via de satelliet worden gecodeerd

Televisieaanbieder Canal Digitaal zal per 1 juli de nu nog free to air uitgezonden regionale publieke zenders Omrop Fryslan TV, TV Oost, TV Noord en TV Gelderland gaan coderen. Dit meldt de online publicatie De Transponder. Canal Digitaal, onderdeel van het Luxemburgse M7Group SA, biedt digitale televisie via de satelliet aan in Nederland. Momenteel zijn deze zenders nog zonder abonnement van Canal Digitaal te bekijken in vrijwel geheel Europa.

Codering

De genoemde zenders zullen in Nederland dan alleen voor de betalende abonnees beschikbaar blijven. De andere regionale omroepen die via de aanbieder te zijn, TV West, Omroep Zeeland TV, Omroep Brabant TV en L1 TV  waren al gecodeerd, en kozen voor een codering opdat de distributiekosten lager zijn dan bij ongecodeerde uitzending. Inmiddels zijn er ook testuitzendingen waargenomen van de regionale omroep RTV Utrecht bij Canal Digitaal.

RTL Telekids en RTL Crime

Op 1 juli worden ook de televisiezenders RTL Telekids en RTL Crime toegevoegd aan het aanbod van de aanbieder. Deze televisiezenders zijn echter alleen te zien voor abonnees die de eind vorig jaar geïntroduceerde interactieve ontvanger van Canal Digitaal gebruiken. De signalen van de genoemde televisiezenders worden namelijk niet via de satelliet aangeboden aan de abonnees maar via een internetverbinding. Momenteel beschikken nog weinig abonnees over een dergelijke ontvanger.

In Vlaanderen startte het M7-zusje TV Vlaanderen als eerste met uitzenden via internet voor de abonnees met een interactieve satellietontvanger met de zender Fox (Vlaanderen). De zender is dan alleen te ontvangen als de ontvanger via internet verbonden is, en wordt met geoblocking afgeschermd opdat deze niet buiten het doelgebied te verkrijgen is.

192TV

Eerder was al bekend geworden dat het aanbod van Canal Digitaal en TV Vlaanderen per 1 juli wordt uitgebreid met de muziekzender 192TV. Deze televisiezender zal ook via aanbieder Online.nl, ook onderdeel van de M7Group SA, worden toegevoegd aan het aanbod.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.