RTL Nieuws vanaf 1 maart ondertiteld

De avondbulletins van RTL Nieuws worden vanaf 1 maart live ondertiteld voor doven en slechthorenden. Ook de dramaserie Moordvrouw en de nieuwe RTL-programma’s Aaf en Malaika worden komende maand ondertiteld, meldt RTL Nederland in een persbericht.

Eerder werd bij de zendergroep alleen Goede Tijden, Slechte Tijden dagelijks ondertiteld. RTL, dat uitzendt onder een Luxemburgse licentie, kreeg eerder dit jaar kritiek op het gebrek aan ondertitels bij veel Nederlandstalige programma’s. Behalve Goede Tijden, Slechte Tijden, werd alleen het voetbal in het weekend voorzien van ondertiteling voor slechthorenden. De zendergroep beloofde na de kritiek snel beterschap. Een show van Najib Amhali op RTL4 was vorige week voor doven en slechthorenden te volgen. Hetzelfde moet gelden voor een optreden van Brigitte Kaandorp dat komend weekend wordt uitgezonden.

RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z hoeven zich vanwege hun buitenlandse licentie niet aan de Nederlandse regels voor ondertiteling te houden. De zendergroep wil volgend jaar de helft van alle Nederlandstalige programma’s ondertitelen. Nederland telt naar schatting anderhalf miljoen doven en slechthorenden.