RTV Oost: Nog half uur tv-zendtijd voor TV Oost en meer online

De regionale omroep RTV Oost gaat de dagelijkse zendtijd van de regionale televisiezender TV Oost terugbrengen naar een half uur per dag. Dit bericht dagblad Tubantia vandaag. De tijd en menskracht die hiermee vrijkomt, wil de regionale omroep voor de provincie Overijssel gebruiken voor internetactiviteiten.

Overijssel Vandaag

De tv-zendtijd wordt binnenkort op werkdagen gehalveerd van een uur naar een half uur per dag. Dat komt doordat de duur van het nieuwsprogramma Overijssel Vandaag terug gaat van 40 naar 20 minuten.

“Sneller en korter”

“Het moet allemaal iets sneller en korter. Bovendien is tv-maken arbeidsintensief. De menskracht die we op die manier vrijspelen, wordt geïnvesteerd in onze online activiteiten. We willen ons in de nieuwsvoorziening online meer laten zien dan we nu doen.“, aldus Interim-hoofdredacteur Martin Steenbeeke van de regionale omroep tegenover de krant.

Online

Dat de regionale omroep meer inzet op Internet blijkt uit het feit dat er op maandag- en vrijdagmiddag een live uitzending van het sportprogramma Oost Sport op Facebook wordt uitgezonden.

Interim-hoofdredacteur Martin Steenbeeke vertrekt

Inmiddels is ook bekend geworden dat Interim-hoofdredacteur Martin Steenbeeke weer vertrekt bij de regionale omroep. Steenbeeke trad in juni aan als hoofdredacteur. Hij nam die taak over van Marcel Oude Wesselink, die terug trad als hoofdredacteur na een vertrouwensbreuk met de redactie.

ZZP-er

“Dit is een mooie job, maar ambieer het toch niet om dit voor altijd te blijven doen. Ik ben teveel bezig met zaken waar mijn passie niet ligt. Dan moet je eerlijk zijn en er mee ophouden. Ik word weer zzp’er“, zegt Steenbeeke tegenover TC Tubantia.