T-Mobile en KPN gaan investeren in glasvezel

Zowel KPN als T-Mobile hebben vandaag aangekondigd te gaan investeren in glasvezel. T-Mobile begint een eigen glasvezelnetwerk in Den Haag.

Den Haag

In de eerste helft van 2019 start T-Mobile met het aanleggen van glasvezel naar 30.000 particuliere en 3.000 zakelijke adressen in de Residentie. T-Mobile gaat hiermee direct de concurrentie aan met KPN en VodafoneZiggo met hoge internetsnelheden en scherpe aanbiedingen. “Doordat een glasvezelaansluiting niet wordt gedeeld met de buren wordt de beloofde snelheid én kwaliteit te allen tijde gehaald. En dat is nodig gelet op de snelle stijging van het dataverbruik.”, aldus de aanbieder in een persbericht.

KPN

Ook KPN heeft aangekondigd weer meer te gaan investeren in glasvezel. Het telecombedrijf wil tegen 2021 een miljoen nieuwe huishoudens op haar glasvezelnetwerk aangesloten hebben. De laatste jaren waren de investeringen in glasvezel op een laag pitje gezet en zag het bedrijf meer toekomst in het opwaarderen van haar ADSL-netwerk.

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo kondigde vorige week al aan te gaan investeren in een supersnel Internetwerk. De gemeente Utrecht, alwaar ook het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd, zal als eerste worden aangesloten op dit netwerk. Er worden al proeven gehouden in een wijk in Utrecht met dit zogenaamde ‘Gigabit-netwerk’.