Regionale radiokavel in Cuijk naar TiDa B.V.

De veiling van de vergunning voor kavel B31 (Cuijk 95.3 MHz) en de daaraan gekoppelde DAB+-capaciteit in kavel 7A gaat naar TiDa B.V. Dit bericht het Agentschap Telecom vandaag. De veiling voor het kavel begon vanmorgen en is aan het eind van de middag afgerond.

24.000 euro

TiDa B.V. heeft de vergunningen voor een bedrag van 24.000 euro verkregen. De nieuwe vergunningen gaan in op de dag na verlening en eindigen 31 augustus 2022. Het gebruiksrecht van deze vergunningen start echter op 1 september 2017. TiDa B.V. exploiteert al diverse regionale kavels in Zuid Nederland met de radioprogramma’s 8FM en Puur NL

Veiling

De vergunningen zijn via een veiling verdeeld. De veiling startte op 19 december 2016 om 10.00 uur en vond via internet plaats. Agentschap Telecom organiseerde de veiling vanuit het hoofdkantoor in Groningen. De deelnemers konden vanuit hun eigen kantoor biedingen indienen.

Regiogerichtheid

“Met uitgifte van deze vergunningen voor kavel B31 heeft tevens een modernisering van de regiogerichtheidseis plaatsgevonden.”, aldus het Agentschap Telecom. Dit houdt in dat deze is verlaagd naar het minimum van 10% regiogerichtheid. De radioprogrammering van kavel B31 moet daardoor voor 10% gericht zijn op het gebied waarvoor het programma is bestemd.

RADIONL

Voorheen was via deze frequentie in Cuijk het programma van RADIONL te horen. Deze radiozender heeft de uitzendingen op de frequentie gestopt. Het kavel zou vanwege de hoge regiogerichtheideisen niet commercieel te exploiteren zijn.

Ameland

Vorige week werd middels een veiling een regionaal radiokavel in Ameland (B27) geveild. Deze frequentie ging naar Stichting Kabelkrant Ameland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.