Tussenstand 3FM’s Serious Request boven 4 miljoen

De tussenstand voor 3FM’s Serious Request heeft inmiddels de grens van vier miljoen euro overschreden. Dit blijkt uit de tussenstand die de zender zaterdagavond heeft bekend gemaakt: 4.292.293 euro.

Vrijdag stond de teller na drie dagen niet eten en non-stop radio maken vanuit het Glazen Huis in Enschede op 2.958.873 euro. Vorig jaar was de stand na vier dagen actie voeren voor het Nederlandse Rode Kruis 1.972.140 euro. In totaal werd toen vanuit het Glazen Huis in Leiden een recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro opgehaald.

Geen steun kabinet
Het kabinet Rutte steunt dit jaar de actie Serious Request van zender 3fm weer niet. Dat stelde minister Lilianne Ploumen van ontwikkelingssamenwerking zaterdag toen zij het Glazen Huis in Enschede bezocht. ‘We geven per jaar 400 miljoen euro aan dit soort doelen en het Rode Kruis, en Serious Request staat zeker op de agenda van het kabinet’, stelde Ploumen in de uitzending tegen dj Giel Beelen. Maar ondanks herhaaldelijk aandringen van Beelen deed Ploumen geen toezeggingen om namens het kabinet een bijdrage aan de actie te schenken.