Veranderingen op de FM en DAB+ in de Randstad

Per 1 februari zijn er een aantal wijzigingen in de ether in de Randstad. Het gaat hierbij om zowel de digitale ether (DAB+) als de analoge ether (FM).

Radio Royaal

Vanaf 1 februari is Radio Royaal te beluisteren in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. In Zuid-Holland is de radiozender te beluisteren op 97.6 MHz, in Noord-Holland op 98.0 en 98.3 MHz en in Utrecht op 97.3 MHz. Voor de stad Den Haag is een extra steunzender op 98.0 MHz actief.

Op Radio Royaal hoor je het allerbeste uit Nederland met vooral de focus op de artiesten uit de Randstad met daarbij de allerbeste hits van de afgelopen jaren. Een fris en nieuw format“, aldus het persbericht. Er zijn ook gepresenteerde programma’s te horen.

RADIONL

Door de komst van Radio Royaal in Zuid-Holland op 97.6 MHz en 98.0 MHz (Den Haag) zal RADIONL deze frequenties gaan verlaten. De radiozender gaat gebruik maken van de frequenties 99.4 MHz (regio Den Haag) en 99.6 MHz (regio Rotterdam). RADIONL gaat een programma verzorgen in opdracht van de eigenaar van dit kavel, Stichting Haagse Media.

In Utrecht zal RADIONL verdwijnen van de 97.3 MHz. Deze frequentie is gekoppeld aan de frequentie 97.6 MHz en zal daarom door Radio Royaal worden gebruikt per 1 februari. RADIONL blijft echter in Utrecht te beluisteren via 98.5 MHz.

Sleutelstad

Naast deze twee frequenties is deze stichting ook actief in Leiden. Hier wordt op de frequentie 93.7 MHz het programma Sleutelstad Radio uitgezonden. Het is nog niet duidelijk hoe lang Sleutelstad nog te horen zal zijn op deze frequentie aangezien Sleutelstad ook is aangewezen als publieke lokale omroep voor Leiden.

Decibel

Radio Decibel verdwijnt per 1 februari uit de ether. De radiozender zal als non-stop radiozender doorgaan via Internet en de digitale kabel. Bij Ziggo is de zender te beluisteren via kanaal 818 en bij KPN Interactieve Televisie op kanaal 822. Via de digitale ether (DAB+) wordt Radio Decibel vervangen door Radio Royaal.

KINK

Daarnaast zal per vrijdag 1 februari KINK te ontvangen zijn via de digitale ether (DAB+). De radiozender gaat gebruik maken van het landelijke netwerk van commerciële radiozenders op kanaal 11C. De radiozender zal dus in heel Nederland te horen zijn via de digitale ether.

Sociale media:

https://twitter.com/RickWaltmann/status/1085271646364143616