VRT in HD en meer BBC-zenders bij Ziggo

Kabelaar Ziggo breidt per 3 september haar digitale tv-pakket uit: De Vlaamse televisiezenders VRT één en Canvas worden ook in HD aangeboden en de BBC-zenders CBBC en Cbeebies worden toegevoegd.   Dit bericht de kabelaar op haar website vandaag. Tevens verdwijnen per 1 september de televisiezenders Sterren 24 en Spirit 24. Deze themazenders van de Publieke Omroep stoppen per 1 september met uitzenden. 

 

VRT één HD en Canvas HD zijn te zien voor alle digitale tv-abonnees van Ziggo via de bestaande kanalen van VRT één (kanaal 25) en VRT Canvas (kanaal 26). Voor de ontvangst van deze kanalen in HD-kwaliteit is een HD-ontvanger nodig.

De zenders CBBC en Cbeebies gaan overdag uitzenden op de bestaande kanalen van BBC Three (kanaal 603) en BBC Four (kanaal 604). De zenders CBBC en Cbeebies maakten in het verleden ook al onderdeel uit van het digitale televisiepakket van Ziggo. Ziggo heeft de doorgifte een aantal jaar geleden gestaakt maar hervat per 3 september weer de doorgifte. De zenders zijn alleen te ontvangen voor abonnees van het digitale Extra- en Pluspakket.

CBeebies biedt programma’s die uiterst geschikt zijn voor jonge kinderen, met een mix van live actie, poppenspel en animatie. Cbeebies zendt uit van 6.00 tot 20.00 uur (na 20.00 uur zendt BBC Four uit op dit kanaal). CBBC is een platform op tv en internet voor kinderen van 6 tot 12. Met de beste drama, entertainment en informatieve programma’s daagt CBBC kinderen uit hun interesses te verdiepen en om nieuwe te ontwikkelen. CBBC zendt uit van 6.00 tot 20.00 uur. (vanaf 20 uur zendt BBC Three op dit kanaal)