VTBL met Humberto Tan keert niet meer terug op RTL 7

In het nieuwe voetbalseizoen keert de voetbal-talkshow VTBL niet meer terug bij RTL 7. Dit heeft RTL vandaag bekend gemaakt.

“Onvoldoende kijkers”

Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip. Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie. De kijker heeft behoefte aan actuele voetbalbeelden voor de duiding en die zijn voor de zondag niet beschikbaar.“, aldus RTL

Beelden

De enige oplossing voor de beelden is volgens RTL om VTBL te verplaatsen naar een ander moment in de week. “We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s.”, aldus RTL.

De eerste uitzending van de voetbal-talkshow was op 20 januari van dit jaar te zien. Naast presentator Humberto Tan maakten ook  Theo Janssen, Jimmy Flloyd Hasselbaink, Bart Nolles en Simon Zijlemans onderdeel uit van het programma.

Nieuwe uitzendtijd

Eind maart werd besloten om de uitzendtijd aan te passen om zo meer kijkers te trekken. Dit heeft dus niet geholpen. Presentator Humberto Tan is na de zomer weer bij RTL 4 te zien met onder andere het nieuwe programma The Repair Shop.