WK Darts live op mannenzender RTL7

RTL7 staat de komende weken geheel in het teken van het WK Darts van de dartsbond PDC. Het WK darts is live te zien op RTL 7 tot en met zondag 3 januari. Het evenement wordt gehouden in Londense Alexandra Palace ook wel ‘Ally Pally’ genoemd.

WK-titel

De grote favoriet tijdens het ‘WK Darts’ is de Nederlander Michael van Gerwen. De Nederlander zette twee weken geleden nog de ‘Player Championship Finals’ op zijn naam en won de laatste vier televisietoernooien op rij. De WK-titel is op dit moment in handen van de Schot Gary Anderson. Naast deze twee topfavorieten doen ook andere grote namen mee. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor gaat voor zijn zeventiende WK-titel en ook Adrian Lewis was al twee keer de beste in Londen. Over de 72 deelnemers wordt een prijzenpot van 1,5 miljoen Britse pond verdeeld, waarvan 300.000 voor de winnaar van het toernooi.

Nederland

Nederland is met elf spelers sterk vertegenwoordigt. Naast topfavoriet Van Gerwen doen ook vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Christian Kist, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena, Jan Dekker en Sven Groen. Op 18 december komen er meteen al twee landgenoten tegen elkaar in actie. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Dirk van Duijvenbode in de eerste ronde.

RTL7

Het WK Darts wordt van live commentaar voorzien door het vaste duo Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper. In de studio wordt de kijker bijgepraat door Marcel Maijer en Koert Westerman. Zij worden geflankeerd door onder meer Co Stompé, Ronald Scholten en Vincent van der Voort. Kijk voor uitzendtijden op http://www.rtl7darts.nl/tvgids

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.