‘Zondag met Lubach’ wint Zilveren Nipkowschijf 2016

Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De Zilveren Reismicrofoon ging naar Adres Onbekend (KRO-NCRV).

Genomineerden

Zondag met Lubach, gepresenteerd door Arjen Lubach, won van de andere genomineerden Langs de oevers van de Yangtze (VPRO) en De Hokjesman (VPRO). De eervolle vermelding gaat naar het VARA-programma Floortje naar het einde van de wereld.  In het televisieprogramma neemt presentator Arjen Lubach van achter een desk het nieuws van de afgelopen week door aan de hand van fragmenten uit de media. In september start het vijfde seizoen van het programma.

Vakprijs

De Zilveren Nipkowschijf is de Nederlandse vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de tv-critici van Nederlandse dagbladen en tijdschriften. De jury bestaat onder meer uit tv-recensenten Hans Beerekamp (NRC), Marcel Peereboom Voller (Telegraaf), Haro Kraak (Volkskrant) en Angela de Jong (AD).

VPRO

Vorig jaar ging de prijs ook al naar een VPRO-programma. Onze man in Teheran van Thomas Erdbrink werd toen door de recensenten bekroond tot het beste tv-programma van het televisieseizoen.

Winnaar Zilveren Reismicrofoon 2016

Het broertje van de Nipkowschijf voor het beste radioprogramma is de Reismicrofoon. Deze prijs gaat dit jaar naar Adres Onbekend van de KRO-NCRV, waarin presentator Ron Kas op zoek gaat naar verloren familieleden, vrienden en bekenden. Het programma wordt iedere vrijdagmiddag uitgezonden tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.

Naast ‘Adres Onbekend’ waren ook de radioprogramma’s ‘Bernard Hammelburg’ (BNR ), ‘De Hart en Ziel Lijst’ (NPO Radio 4) en ‘De Staat van Stasse’ (NPO Radio 2) genomineerd. ‘Met Het Oog Op Morgen’ kreeg, zoals eind mei al bekendgemaakt is gemaakt de Ere Reissmicrofoon.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.