Zoomin.TV betaalde 85.000 euro voor WildHitz

Televisiezender WildHitz is voor een bedrag van 85.000 euro overgenomen door Zoomin.TV. Dit blijkt uit het eerste faillissementsverslag van RTV20 BV. RTV20 BV was tot oktober het bedrijf achter WildHitz.

WildHitz

Hans Perukel was eerder betrokken bij het toen teloor gegane Wild FM BV en AKP Media BV. Zoomin.TV bleek al eerder geïnteresseerd in een overname van WildHitz maar deze ketste af. Zoomin.tv is voor 51% in handen van het Zweedse mediabedrijf MTG (Modern Times Group).

Bij de overname waren er zes geïnteresseerden waarvan twee partijen een concreet bod hadden gedaan. WildHitz is een online muziek-televisieplatform dat via internet en KPN Interactieve TV wordt aangeboden. Eind oktober werd de doorgifte van het muziekplatform een aantal dagen onderbroken bij KPN Interactieve televisie.

RTV20 BV

RTV20 BV dat in handen was van Michel van der Sanden en Hans Perukel kwam in dusdanige financiële problemen dat een faillissement onafwendbaar was. Volgens het verslag wijt het bedrijf het faillissement aan wanprestaties door leveranciers waaronder facilitair dienstverlener KPN Broadcast, video-adverteerdersnetwerk RTL Videostrip en reclameverkoopbedrijf BrandDeli (een joint venture van Viacom, Discovery en FOX).

De pand- en merkrechten van de muziekzender waren in handen van externe financiers. Het is echter onduidelijk wie deze financiers zijn. De curator meldde dat RTV20 een debiteurenstand had van 327.722 euro. In 2013 draaide het bedrijf een verlies van 57.451 euro en in 2014 335.772 euro. Tot aan juni van dit jaar maakte de BV achter de televisiezender 75.439 euro winstt

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.