EK Vrouwenvoetbal: Finale Nederland-Denemarken live op tv en radio

Vanmiddag wordt de finale bij het EK Vrouwenvoetbal gespeeld tussen Nederland en Denemarken. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

Finale

De Oranje Leeuwinnen bereikt de finale donderdagavond van het Europees Kampioenschap door met 3-0 te winnen van Engeland. Denemarken won donderdag van Oostenrijk door de strafschoppenserie beter te benutten. Vandaag wordt duidelijk wie zich Europees Kampioen 2017 mag noemen.

Poulefase

Nederland heeft in de poulefase al een keer gewonnen van Denemarken met 1-0. Sherida Spitse zorgde toen voor het enige doelpunt. Vanmiddag om 17.00 uur wordt in Enschede afgetrapt voor de finale. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

NPO 1

De wedstrijd is live te volgen bij de NOS op NPO 1. De NOS begint de voorbeschouwing om 16.15 uur op NPO 1; het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff.  Vanuit het stadion van FC Twente volgt presentator Gert van ’t Hof de wedstrijd met onze analisten Anouk Hoogendijk, Manon Melis en Daphne Koster. Rivkah op het Veld tekent de sfeer op langs de lijn. De wedstrijd is ook te volgen via NOS.nl en de livestream van NPO 1.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is de wedstrijd van Oranje te volgen via NOS Langs de Lijn, met commentaar van Frank Wielaard en Ragnar Niemeijer. Voor de analyse schuiven oud-voetbalcoach Robert Maaskant en voormalig international Jeanet van der Laan aan bij presentator Jeroen Stomphorst. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Eurosport

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken is ook live te zien op Eurosport. De televisiezender Eurosport 1 begint om 16.30 uur met de voorbeschouwing vanuit Enschede en aansluitend is de wedstrijd te zien vanaf 17.00 uur.

Sociale media: