Finale WK Darts live op RTL7

(update) RTL7 brengt vanavond de ontknoping van het PDC WK Darts in London live op televisie. De finale gaat tussen de Nederlander Michael van Gerwen en de Engelsman Phil Taylor. 

De uitzending begint om 20.30 uur op RTL7. De presentatie is in handen van Marcel MaijerDe analyses worden verzorgt door Co Stompé en vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, die na zijn uitschakeling in de halve finale door Phil Taylor zijn ervaringen zal delen met de kijkers. Het commentaar bij de finale zal worden gedaan door Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat. De wedstrijd is ook op Internet te volgen via een speciale livestream van RTL7 darts.

Blij met goede kijkcijfers
RTL7 is tevreden met de goede kijkcijfers die behaald worden met het uitzenden van het PDC WK Darts. Naar de halve finales werd door bijna 1,4 miljoen Nederlanders gekeken.  “Natuurlijk zijn wij ontzettend blij met deze prachtige cijfers. Het darten wordt hiermee weer echt op de kaart gezet en dat hebben we natuurlijk mede te danken aan de Nederlandse spelers die het zo goed hebben gedaan in Londen. Ik heb zelf zondag ook op het puntje van mijn stoel gezeten bij de wedstrijden net als alle andere liefhebbers thuis. De prestaties van de Nederlanders dit toernooi zijn natuurlijk prachtig met als uitschieters Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen die gisteren al voor vuurwerk zorgden. Op 1 januari hebben we nog de finale te gaan met daarin een Nederlander; Michael van Gerwen, ik kan bijna niet wachten”. Aldus Marco Louwerens, de zenderdirecteur van RTL7.