Formule 1 komt met ‘F1 Live Show’ op Twitter

De organisatie achter de raceklasse Formule 1 komt vanaf volgende week met het televisieprogramma ‘F1 Live Show’ dat exclusief via Twitter is te bekijken. Het programma zal na de finish van de Grand van Spanje op zondag 13 mei voor het eerst worden uitgezonden. Dit heeft de organisatie achter de raceklasse bekend
gemaakt op haar website.

Achter de schermen

De show zal een kijkje nemen achter de schermen bij de Formule 1 en worden gepresenteerd door Will Buxton. Hij krijgt hierbij hulp van onder andere ex-wereldkampioen Nico Rosberg. De races zelf blijven alleen te zien via de reguliere televisiekanalen zoals in Nederland via Ziggo Sport.

Liberty Global

Sinds de bekende raceklasse ter wereld eigendom is geworden van mediabedrijf Liberty Global is de raceklasse bezig met een inhaalslag als het gaat om het verspreiden via online kanalen. Zo gaat de Formule 1 binnenkort beginnen met een eigen streamingdienst waar tegen betaling live kan worden gekeken naar de Formule 1. De dienst komt vooralsnog niet in Nederland beschikbaar.

Sociale media

Ook is de raceklasse nu meer bezig met de inzet van sociale media zoals Twitter en Facebook. Zo heeft het officiële Twitter-kanaal van de Formule 1 meer dan 3,5 miljoen volgers. Ook wordt de videodienst Youtube nu meer ingezet door de Formule 1. Dit kanaal heeft inmiddels bijna 1,2 miljoen volgers.

Twitter

Twitter heeft deze week bekend gemaakt zich de komende tijd meer te gaan richten op het aanbieden van video’s via haar platform. Zo gaat Disney een liveshow maken voor Twitter. Daarnaast worden er nog meer nieuws-, entertainment- en sportprogramma’s verwacht op de dienst.

Sociale media: