Frysk FM en RADIONL Grunn FM nieuw in de ether in Noord Nederland

Met het verdwijnen van Radio 8FM in Noord en Oost Nederland komen er nieuwe radiozenders voor in de plaats: Frysk FM en RADIONL Grunn FM. Beide radiozenders zijn afkomstig van het bedrijf achter de radiozenders RADIONL, Waterstad FM en Joy Radio.

Frysk FM

In Friesland is per vandaag de radiozender Frysk FM in een groot deel van de provincie te horen. “De muziek is voor meer dan 50% afkomstig uit Fryslân waarvan het grootste deel in de Friese taal is gezongen. Er is ook veel aandacht voor nieuwe muziek van Friese muzikanten of tekstschrijvers. De voice-over van Frysk FM is Syb van de Ploeg.”, aldus de radiozender.

Frequenties

Frysk FM zal in Friesland te horen zijn op 97,3 MHz en 101,8 MHz. Tot op heden is op 97.3 MHz in Friesland de radiozender Waterstad FM Fryslân te horen. Op 101.8 MHz waren tot op heden in Friesland de uitzendingen van Joy Radio te horen. Joy Radio zal per vandaag in Friesland te horen zijn op 98,5 MHz en 98,7 MHz. De radiozender zal ook via DAB+ te horen zijn op kanaal 9D.

RADIONL Grunn FM

In Groningen per vandaag de radiozender RADIONL Grunn.FM te horen zijn op 89,1 MHz. Voorheen was op deze frequentie Joy Radio te horen. Op RADIONL Grunn FM is veel aandacht voor Groningse artiesten en muziek. De voice-over van RADIONL Grunn FM is Peter de Haan bekend van het duo “Pé Daalemmer & Rooie Rinus”. Joy Radio is per vandaag in Groningen te beluisteren via de oude frequentie van Radio 8FM: 98.5 MHz. Via DAB+ is de zender te horen in Noord en Oost Nederland op kanaal 6B.

Veranderingen

De verwachting is dat er deze week nog meer wijzigingen gaan plaatsvinden in de ether in Noord en Oost Nederland zoals eerder al te lezen was op deze website.