James May stopt als presentator bij ‘Top Gear’

De Britse televisiepresentator James May verlengt zijn contract bij “Top gear” niet zonder de terugkeer van de ontslagen Jeremy Clarkson.

James May vindt “Top gear” met hem en Richard Hammond en een “surrogaat-Clarkson” ondenkbaar.  “Het is wij met zijn drieën of niet. Je kan niet doorgaan met mijzelf en Richard Hammond en daar iemand aan toevoegen als vervanger van Jeremy Clarkson. We gaan nooit een nieuwe Clarkson vinden. Zo werkt dat niet”, aldus ‘Captain Slow’.

 

James May kondigde in een interview met de Britse krant The Guardianwaarover de website deredactie.be bericht aan dat hij voor hem geen rol meer ziet in “Top gear” zonder Jeremy Clarkson.

Op Twitter veranderde hij zijn omschrijving in “voormalig presentator van “Top gear“. Jeremy Clarkson werd eerder ontslagen door de BBC na een incident op de set van het populaire autoprogramma. De voorbije weken werd er in de media druk gespeculeerd over een mogelijke opvolger van Clarkson in “Top gear”, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

James May hoopt dat de Britse openbare omroep alsnog op haar stappen terugkomt en Jeremy Clarkson opnieuw aantrekt voor “Top gear”. “De BBC heeft niet alle banden met Jeremy Clarkson verbroken. De deur staat nog op een kier. Misschien zitten we gewoon in een rustperiode”, besluit May.