Kort medianieuws 11 april 2011

  • rtl4RTL 4 heeft het contract van Nederlands meest succesvolle soap ooit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ met televisieproducent Endemol Nederland met vier jaar verlengd. De populaire serie is hierdoor in ieder geval tot en met 2015 elke werkdag bij de familiezender te zien. (Persbericht).
  • Walibi heeft plannen voor een tv-reeks. Zo maakt Walibi de omgekeerde beweging van Plopsaland en Disneyland bijvoorbeeld. Dat zijn themaparken gebaseerd op bekende tv-figuren. Walibi doet het andersom. De pretparkfiguren moeten via de tv en de website het park ook buiten de muren doen leven. Lees verder via De Standaard.
  • De Amerikaanse regisseur Sidney Lumet is zaterdag overleden aan de gevolgen van lymfekanker. Dat laat zijn stiefdochter Leslie Gimbel, dochter van zijn laatste vrouw Mary, weten aan de Amerikaanse krant New York Times. Hij stierf op 86-jarige leeftijd in zijn huis in Manhattan. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. Lees verder.
  • In het artikel van Telegraaf “Programmaraden op het hakblok” wordt de suggestie gewekt dat programmaraden allerhande exotische zenders adviseren en daarmee andere kanalen verdringen. Er wordt verwezen naar het verdwijnen van CNN en BBC in ruil voor Italiaanse, Spaanse of Griekse zenders. Lees verder via Kabelraden.nl
  • Een onderdeel van uitgeefconcern Wolters Kluwer, FRSGlobal, neemt de Britse softwareleverancier Spring Programs over. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Hoeveel geld met de aankoop is gemoeid, is niet openbaar gemaakt. Spring Programs helpt banken en andere financiële instellingen met rapportages aan de Britse toezichthouders. Volgens FRSGlobal-CEO Steve Husk zijn de regels de laatste jaren erg veranderd. Met de aankoop van Spring Programs kan zijn bedrijf hier naar eigen zeggen maximaal op in spelen. (FD)
  • Apple had over heel 2010 83,9 procent van de tabletmarkt in handen met de iPad. Dat maakt Gartner maandag bekend. Android was in 2010 goed voor 14,2 procent van de markt. Lees verder.
  • Hamel Magazine, het blad van het Haags Montessori Lyceum, is zaterdag uitgeroepen tot de beste schoolkrant van Nederland. De jury prees op de vijftiende Nationale Schoolkrantdag ‘de blik naar buiten en de strakke vormgeving’ van het blad. Lees verder.
  • Het benefietconcert Nederland helpt Japan wordt woensdag live uitgezonden op Nederland 1. Rode Kruisambassadeur Humberto Tan en Pieter-Jan Hagens presenteren de uitzending, maakte het Nederlandse Rode Kruis maandag bekend.
  • Gert Jan Oelderik (45) wordt half mei de nieuwe algemeen directeur van NDC mediagroep. Oelderik komt uit de dagbladuitgeverij. Tot juli vorig jaar was hij directeur-uitgever van NRC Media. Hij leidde de verzelfstandiging van NRC Media, dat tot 2009 deel uitmaakte van de Persgroep.