Kort medianieuws 12 april 2011

rtl7

  • RTL 7 en de Amaury Sport Organisation zijn overeen gekomen dat Dakar, de meest aansprekende rally ter wereld, ook de komende drie jaar bij de mannenzender van Nederland te zien is.  De race trok het afgelopen jaar twee weken lang gemiddeld elke dag bijna 300.000 kijkers en op de herhaling stemden dagelijks nog eens ruim 200.000 kijkers af. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 – 49 jaar, was dit goed voor een gemiddeld zenderaandeel van 10 procent. (Persbericht). 
  • NL Unlimited, de uitgever van gratis stadsbladen NL10, NL20, NL30, NL40, NL50 en NL70, en onderdeel van Boomerang, werd op 15 maart failliet verklaard, op verzoek van de uitgever zelf. De curator, mr. J.R. Berkenbosch van DLA Piper zegt te hebben geconstateerd dat er na melding van de betalingsonmacht aan de belastingdienst, wel intragroepleningen zijn afgelost. Het zou gaan om een bedrag van 260.000 euro. Berkenbosch: ‘Daar stonden volgens de groep diensten tegenover. Ik vind dat dat geld gebruikt had moeten worden om de freelancers te betalen.’ Lees verder.
  • Radio 538 claimt voor de elfde keer het Museumplein in Amsterdam tijdens Koninginnedag. Dat heeft het radiostation dinsdag bekendgemaakt. Op zaterdag 30 april treden daar van 12.00 uur tot 21.00 uur verschillende artiesten op. Het gaat onder anderen om Gerard Joling, R.I.O., Afrojack en DI-RECT. Vorig jaar trok het evenement over de hele dag ongeveer 300.000 bezoekers.
    radio538 
  • Oud-NRC-redacteur J.M. (Joep) Bik is gisteren na een ziekbed overleden. Bik (1940-2011) was correspondent in Bonn en invloedrijk politiek redacteur voor NRC Handelsblad in een tijd die werd bepaald door de ideologie van de Koude Oorlog. Lees verder.
  • In samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft starten de VPRO en de NTR Het Groot Nationaal Onderzoek naar de vraag hoe we emoties herkennen: hoe sociaalvaardig is Nederland? De omroepen spreken van een unieke vorm van wetenschappelijk onderzoek, mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) Lees verder.
  • Jan des Bouvrie gaat in de leer bij Frits Spits. De interieurontwerper debuteert als radio-dj in Tijd voor Twee. Het uitstapje heeft te maken met het nieuwe tv-programma Hand van de Meester, bericht omroep MAX. Lees verder.
  • De Taiwanese smartphone- en tabletfabrikant HTC heeft de HTC Sensation gelanceerd. De smartphone is uitgerust met de nieuwe videodienst HTC Watch, een applicatie die een volledige bibliotheek met de nieuwste films en tv-programma’s beschikbaar stelt, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Lees verder.
  • Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt geen strafvervolging in tegen de voormalig districtschef van de politie Zuid-west Drenthe. Dit meldt het OM dinsdag.De districtschef heeft met het plaatsen van de tweet geen strafbaar feit gepleegd. De geplaatste tweet is namelijk niet te kwalificeren als smaad en belediging richting de individuele aangevers. Lees verder.