Kort medianieuws 13 april 2011

 • tmgTelegraaf Media Nederland heeft metazoekmachines Gaspedaal.nl en Huizenzoeker.nl overgenomen voor een onbekend bedrag. Met deze twee titels in het portfolio hoopt Telegraaf Media Nederland de consument aan het einde van het aankoopproces te bereiken. Lees verder.
 • De populaire presentator en ecologist Nicolas Hulot is kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Frankrijk van volgend jaar. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Hij wil naar eigen zeggen “de weg vrijmaken voor een nieuwe, ecologische en sociale samenleving”. Lees verder.
 • ZeelandNet en Ziggo hebben hun bestaande overeenkomst over de afwikkeling van telefonieverkeer voor drie jaar verlengd. Ziggo zegt de groei en innovatie van telefonische diensten voor klanten van ZeelandNet met een VoIP-platform te gaan ondersteunen. Dit platform is nieuw voor ZeelandNet. Het Zeeuwse kabelbedrijf bedient 48.000 huishoudens met een vaste telefonieverbinding. (Persbericht)
 • In Radio Kootwijk is de sloop begonnen van gebouw B. Daarbij gaat het om het laatste gebouw aan de Radioweg voor het hoofdgebouw van het voormalige zendcomplex. Het gebouw was de laatste jaren in gebruik als ontmoetingsruimte voor de dorpsraad van Radio Kootwijk. Die zit nu in afwachting van een nieuwe ruimte in een aanbouw van het voormalige hotel. (Stentor)
 • Ziggo.com, de website van “Ziggo het bedrijf” (de corporate-website van Ziggo) is voorzien van een nieuw jasje. Op de website vind je meer informatie over hetbedrijf Ziggo, de vacatures en persinformatie: www.ziggo.com
  ziggo
 • De AVRO zendt de hele maand september een dagelijkse quiz uit over zestig jaar televisie. De titel van de quiz luidt Licht uit, spot aan!, maakte de omroep woensdag bekend. De titel is gebaseerd op de historische uitspraak van presentatrice Mies Bouwman ten tijde van haar toenmalige kijkcijferhit Een van de acht. Lees verder.
 • Er komt voorlopig geen nieuw theater van Joop van den Ende aan de Amsterdamse Zuidas. De bouwtekeningen liggen klaar, maar door de voorgenomen BTW-verhoging in de kunstensector is het verwachte rendement te laag. Lees verder.
 • De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente Abcoude de webwinkel Fietsenshop.nu een dwangsom op mag leggen om de verkoop van fietsen uit de eigen woning te beëindigen. De webwinkel zou detailhandel vanuit de woning bedrijven, wat niet in het bestemmingsplan past. Lees verder.
 • De Amerikaanse internetgroep AOL en de blogsite The Huffington Post worden aangeklaagd door een groep bloggers. Zij eisen een deel van de 315 miljoen dollar die AOL betaalde om Huffington Post over te nemen. Lees verder.
 • De Staat moet het cluster Vaste telefonie, dat onderdeel is van OT2010, in de huidige aanbesteding aan KPN gunnen. De telecomleverancier is ook in hoger beroep in het gelijk gesteld en mag niet van de aanbesteding worden uitgesloten. Hierdoor zien concurrenten Tele2 en BT de miljoenendeal vooralsnog aan hun neus voorbij gaan. Lees verder.
  kpn