Kort medianieuws 14 april 2011 – deel 2

  • rtl4Winston Gerschtanowitz heeft vandaag een nieuw contract getekend bij RTL 4. Het gaat om een verbintenis van drie jaar. Winston presenteert bij RTL 4 onder meer ‘RTL Boulevard’, ‘The Voice of Holland’ en ‘Kanjers Van Goud’. (Persbericht)
  • De twee NOS-correspondenten Kees Broere en Koert Lindijer gaan ook de berichtgeving over Zuidelijk Afrika voor hun rekening nemen. Ze blijven daarnaast verantwoordelijk voor de verslaggeving over Midden- en Oost-Afrika. De standplaats van beide multimediale correspondenten blijft Nairobi, Kenia. Lees verder.
  • Haarlem 105 Radio besteedt dit weekeinde veel aandacht aan de Bloemencorso. Op zaterdagavond wordt de intocht live verslagen in het programma 023 vanaf 17 uur. Op zondagmiddag is er in de Koningstraat een complete Haarlem 105 Lounge ingericht waar het publiek gezellig langs kan komen om een plaat aan te vragen. Uiteraard wordt de hele middag live uitgezonden op FM 105.1
  • De ‘Millenniumreeks’ die vorig najaar werd uitgezonden in VRT’s Het Journaal, is op het prestigieuze Internationale Televisiefestival van Monte Carlo genomineerd in de categorie Best News Documentary. In die reeks onderzocht Stijn Vercruysse het belang van de zogenaamde Millenniumdoelstellingen van de VN aan de hand van de dagdagelijkse problemen in een dorpje in Burundi. Lees verder
  • De Almeerse vechtsportinstructeur die deze week adverteerde met een cursus ‘gunsurvival’ om een drama als dat in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn te overleven, heeft zijn nepwapens moeten inleveren bij de politie. Lees verder.
  • Het Chinese ministerie voor Radio, Film en Televisie verbiedt tijdreizen. Reizen naar het verleden of de toekomst in films en tv-programma’s mogen niet, omdat het onzin zou zijn. Lees verder.